Zeci de permise, reținute în trei zile

210
Control tehnic al masinilor aflate in trafic efectuat de Politia Rutiera alaturi de Registrul Auto Roman (RAR), in Bucuresti, marti, 12 mai 2009. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Dan Marinescu

Sute de polițiști au fost mobilizaţi în weekend pentru asigurarea ordinii publice. Oamenii legii au dat amenzi de aproape 300.000 de lei, iar 57 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, potrivit reprezentanților Poliției.
”În perioada 30 martie – 2 aprilie, poliţiştii au desfăşurat acţiuni multiple pentru prevenirea faptelor de natură penală, privind păstrarea ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor de evaziune fiscală și comerțul ilicit, precum și acțiuni pe principalele artere rutiere, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cu consecințe grave şi asigurarea fluenţei traficului rutier în zonele aglomerate.
În această perioadă au fost sesizate 101 evenimente, din care 67 prin apelul 112, au fost înregistrate 43 de infracțiuni, 9 autori prinşi în flagrant, 49 persoane cercetate.
Cu această ocazie au fost aplicate 977 de sancţiuni contravenţionale, 522 pentru nerespectarea normelor privind regimul rutier, în valoare totală de 296.000 de lei. Totodată au fost reţinute 57 de permise de conducere, retrase 21 certificate de înmatriculare, pentru stare tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor, precum și bunuri confiscate în valoare de 2.900 de lei.
Acest gen de acțiuni vor continua pe toată perioada sărbătorilor pascale, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru conștientizarea tuturor cetățenilor în vederea respectării normelor de conviețuire socială, în așa fel încât sărbătorile să aducă numai bucurii și pace sufletească”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor apelaţi numărul unic de urgenţă 112!
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here