Zeci de permise, reținute în minivacanța de Revelion

268

Sute de angajați ai IPJ Gorj au fost mobilizaţi și în minivacanța de Revelion pentru asigurarea ordinii publice, fiind date amenzi de peste 70.000 de lei. 35 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, potrivit reprezentanților Poliției.

”În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, poliţiştii au desfăşurat acţiuni multiple pe principalele artere rutiere, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi asigurarea fluenţei traficului rutier în zonele aglomerate.
În această perioadă, poliţiştii rutieri au constatat un număr de șase infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, șase persoane fiind cercetate în aceste cauze.
Totodată, au fost aplicate 264 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor privind regimul rutier, în valoare totală de aproximativ 72.000 de lei, reţinute 35 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare, pentru stare tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.
Menționăm că în această perioadă au fost înregistrate 2 accidente rutiere cu două victime și trei evenimente rutiere, în urma cărora au rezultat doar pagube materiale”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
Polițiștii au și câteva sfaturi. ”Pentru conducătorii auto, aducem în atenție câteva recomandări preventive pentru această perioadă. Să se asigure că instalaţiile de climatizare şi dezaburire sunt în stare de funcţionare, pentru o bună vizibilitate, să evite acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie şi frânare, folosind cu precădere frâna de motor, pentru menținerea controlului asupra direcției; să păstreze distanţa între autovehicule şi să circule cu viteză redusă în condiţii de ceaţă şi/sau vizibilitate redusă, drum alunecos, acoperit cu apă sau zăpadă. Astfel, distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos pentru a se evita coliziunea cu cel din faţă sau deraparea autovehiculului. În situaţia în care rămâneţi în pană pe un sector de drum alunecos şi/sau cu vizibilitate redusă, încercaţi să scoateţi autovehiculul cât mai mult în afara părţii carosabile pentru a nu bloca circulaţia şi semnalizaţi-vă prezenţa prin aprinderea lămpilor de poziţie şi avarie, precum și utilizarea triunghiului reflectorizant”, au mai precizat reprezentanții IPJ Gorj.
Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Amenda este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, de la 9 la 20 puncte-amendă, iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here