Zeci de participanţi la cross-ul umanitar de la Târgu-Jiu

401

Un cross umanitar destinat strângerii de fonduri pentru bolnavii de cancer a avut loc, ieri, la Târgu-Jiu, aducând laolaltă târgujieni de toate vârstele care au alergat în scop nobil. Evenimentul a făcut parte din seria manifestărilor dedicate celei de-a cincisprezecea ediţii a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu.

cross2În prima parte a zilei de ieri, pe Insuliţa de pe Jiu, s-a desfăşurat un cross umanitar, organizat de Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în parteneriat cu Asociaţia Română de Oncologie “Sfânta Ana”. La evenimentul sportiv au participat zeci de persoane, de diverse vârste, cel mai mic participant având doar cinci ani. La linia de finiş, toţi concurenţii au primit premii din partea organizatorilor şi a sponsorilor, evenimentul fiind unul caritabil, fondurile strânse în urma derulării acestuia fiind menite pentru ajutorarea bolnavilor care suferă de afecţiuni oncologice.

cross3Cu mic, cu mare…
“Am participat cu toată familia şi a fost un eveniment minunat. Sperăm să se facă din ce în ce mai des şi să participe cât mai mulţi târgujieni pentru că e o activitate minunată. Mişcarea e sănătate şi trebuie să avem grijă de noi”, a declarat Gelu Toma, un participant din Târgu-Jiu. Acesta a fost însoţit în cursa de pe Insuliţă şi de fiul său, în vârstă de doar cinci ani, care a putut concretiza doar faptul că, deşi s-a simţit bine, cursa l-a obosit peste măsură.
O altă participantă a fost Patricia Mihuţoiu, în vârstă de nouă ani, legitimată ca atlet în cadrul Clubului Pandurii Târgu-Jiu: “Practic atletism ca să ajung cineva, să ajut copiii cu cancer şi îmi doresc să fiu în viitor o campioană. La cross-ul de astăzi (n.r. ieri) am ieşit pe locul II la fete, dar rezultatul e mulţumitor pentru mine”.
cross4“În cadrul Zilelor Municipiului, Primăria Târgu-Jiu, în parteneriat cu Asociaţia Română de Oncologie “Sfânta Ana”, a organizat o manifestare numită Cross-ul Speranţei. Acest eveniment a fost dedicat în special unei categorii foarte importante a populaţiei, şi anume bolnavii de cancer. La cross au participat atât elevi de la şcolile din municipiul Târgu-Jiu, dar şi adulţi. Cu această ocazie, dorim să încurajăm voluntariatul atât în rândul elevilor, cât şi în rândul adulţilor, şi să insuflăm speranţă de viaţă acestor persoane pentru depăşirea momentelor grele, a afecţiunilor oncologice. Au participat destul de mulţi, dar sperăm că în anii următori numărul lor va fi din în ce mai mare”, a declarat Elena Creţan, vicepreşedinte Asociaţia Română de Oncologie “Sfânta Ana”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here