Zeci de pacienți tratați la Centrul COVID din Târgu-Jiu

635

Zeci de gorjeni diagnosticați cu Covid-19 au fost tratați în această lună la Centrul de Evaluare COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Acesta funcționează în clădirea fostului Dispensar TBC de pe strada A. I. Cuza (Pasarelă), în regim de spitalizare de zi, de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 15:00.

Astfel, în perioada 11 – 29 august, la acest centru de evaluare au primit tratament și au beneficiat de investigații de specialitate aproximativ 40 de pacienți.
Trei dintre ei au fost tratați cu anticorpi monoclonali. Potrivit cadrelor medicale de la Centrul de evaluare, pacienții care au beneficiat de tratament au vârsta medie de 60 de ani și simptome precum febră, dureri de stomac, stări de vomă, iar marea lor majoritate nu au avut afectare pulmonară.
Dacă în urma investigațiilor medicale se va ajunge la concluzia că pacientul are nevoie de internare, va fi îndrumat spre secțiile care tratează formele medii sau grave de coronavirus.

Tratați gratuit
Persoanele infectate cu Sars-Cov-2, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, sunt tratate gratuit. Este important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă, în ziua în care au primit rezultatul testului Covid, la centrul de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe.
„Pacienții care manifestă forme ușoare sau medii de coronavirus se pot adresa personalului medical de aici, centrul de evaluare având o capacitate de cinci paturi. Pentru a fluidiza activitatea, recomandăm pacienților să se programeze în prealabil la numărul de telefon 0786.225.134. În centrul de evaluare COVID se acordă servicii medicale pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, fără a fi necesară prezentarea biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la un medic specialist. La momentul prezentării în centrul de evaluare, bolnavii vor fi primiți pe baza dovezii confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test RT-PCR, ambele identificate în platforma Corona Forms”, anunță reprezentanții spitalului.
Medicii de familie din județ pot redirecționa pacienții care au un test pozitiv de COVID-19 către Centrul de evaluare al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Serviciile oferite la Centru sunt: evaluare/examen clinic, investigații medicale specifice – analize de sânge, radiografie sau CT în vederea evaluării formei clinice a afecțiunii și a necesarului de tratament (medicamente antivirale), posibilitatea administrării anticorpilor monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare.
Marți, în Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean erau internați 12 pacienți cu coronavirus, iar la Compartimentul ATI Covid erau cinci pacienți internați.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here