Zeci de mii de gorjeni nu au medic de familie

163

cjasDacă ar fi să ne luăm după numărul total al populaţiei judeţului nostru şi după datele furnizate de reprezentanţii Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, rezultă faptul că zeci de mii de gorjeni nu se află pe listele niciunui medic de familie.

Potrivit statisticilor, populaţia judeţului Gorj este de peste 380.000 de persoane, însă mulţi dintre aceştia nu au optat pentru alegerea unui medic de familie, fie din lipsa educaţiei în acest sens, fie că preferă să meargă direct la spital când au vreo problemă de sănătate. Majoritatea persoanelor care nu sunt înregistrate pe listele unui medic de familie sunt gorjenii de la sate, care uneori preferă să se trateze cu metode naturiste din lipsa banilor pentru medicamente.

Daniela Cărăgui, purtător de cuvânt al CJAS Gorj, spune că la ora actuală, la nivelul judeţului nostru există 315.029 de persoane asigurate care sunt înscrise pe listele unui medic de familie din judeţul Gorj. „Numărul este unul normal, nici prea mare, nici prea mic. Este alegerea fiecărui om dacă vrea să aibă un medic de familie sau să apeleze direct la un doctor specialist”, a precizat reprezentanta CJAS Gorj. De asemenea, în Gorj, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, are 200 de contracte cu medicii de familie, cu menţiunea că pe un contract pot să fie trecuţi chiar şi doi medici de familie.

I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here