Zeci de mii de euro confiscaţi şi puşcărie pentru carderii ţepari

318

bancomatCei zece membri ai unui grup de indivizi specializaţi până în 2009 în falsificarea cardurilor au fost condamnaţi acum la închisoare într-un proces în care au fost anchetaţi de DIICOT Gorj. Magistraţii Tribunalului Gorj au pronunţat la adresa acestora pedepse cuprinse între cinci şi cinci ani şi jumătate, sentinţa nefiind însă una definitivă.

Indivizii respectivi au interzise pentru până la trei ani şi o serie de drepturi civile, instanţa gorjeană dispunând şi confiscarea unor sume mari de bani de la aceştia, dovadă că membrii grupării şi-au văzut serios de „treabă” atunci când au golit conturile bancare.

“Confiscă de la inculpaţi sumele de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor după cum urmează: De la inculpatul Gheorghe Horaţiu-Cătălin, sumele de 48.611,27 Euro şi 75.994,98 USD, sume de bani primite prin Western Union. De la inculpatul Totu Cristea sumele de 32.405,13 Euro, 530 USD şi 1174,43 RON, sume de bani primite prin Western Union. De la inculpatul Radu Constantin-Daniel, suma de 15.339,98 Euro, sumă de bani primită prin Western Union. De la inculpatul Grigorescu Ionuţ-Alin, suma de 664,90 Euro, sumă de bani primite prin Western Union. De la inculpatul Ţecu Ionuţ-Florin, suma de 6669,27 Euro, sumă de bani primită prin Western Union. De la inculpatul Ţecu Victor-Marian, suma de 693,08 Euro, sumă de bani primită prin Western Union. De la inculpatul Axinte Robert-Andy, suma de 4265,1 Euro, sumă de bani primită prin Western Union. De la inculpatul Raichel Pui,, suma de 5735,41 Euro, sumă de bani primită prin Western Union. De la inculpatul Dudoiu Cristian – Elvis, suma de 2847,21 Euro, sumă de bani primite prin Western Union. De la inculpatul Mîndreanu Mihai-Cătălin, suma de 6545,92 Euro, sumă de bani primită prin Western Union”, se arată în verdictul instanţei. Dosarul a fost instrumentat de procurorii DIICOT de la Târgu Jiu după ce un gorjean s-a trezit la începutul lui 2009 cu contul bancar gol. Omul şi-a dat seama că cineva folosise un card fals şi, astfel, după câteva luni, mascaţii au ajuns să efectueze percheziţii nu doar la noi în judeţ, ci şi la Prahova şi Dolj. După ce au fost săltaţi membrii grupării, anchetatorii au avut surpriza să constate că un judecător a respins propunerea de arestare preventivă, asta în condiţiile în care doi dintre carderi făcuseră deja puşcărie în Spania şi Polonia pentru aceleaşi fapte. Inculpaţii au acum de achitat şi câte 8000 de lei drept cheltuieli judiciare, părţile vătămate EBAY INC. SAN JOSE, CA 95131, BRD GROUPE SOCIETE GENERALE, BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ, RAIFFEISEN BANK, CEC BANK, BANC POST SA, BANCA COMERCIALĂ CARPATICA, OTP BANK ROMÂNIA SA, UNICREDIT ŢIRIAC BANK, BANCA TRANSILVANIA, ING CUSTOMER CARE SERVICES, LIBRA BANK şi BANCA ROMÂNEASCĂ neconstituindu-se părţi civile.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here