Zeci de lucrări, expuse pe Aleea Scaunelor

365

Zeci de lucrări, realizate de elevi din toată țara, au fost expuse, ieri, pe Aleea Scaunelor din Parcul Central din municipiul Târgu-Jiu. Este vorba de lucrările premiate în cadrul ediției din acest an a Expoziției-concurs “Brâncușiana copiilor”.

brancusiana (2)”Brâncușiana copiilor” se află la cea de-a XV-a ediție, iar anul acesta în concurs au fost înscrise peste 400 de lucrări, semnate de elevi din toată țară, atât de la școli de cultură generală, cât și de la licee vocaționale. Competiția s-a desfășurat pe mai multe categorii de vârstă și secțiuni, iar în expoziție au intrat doar lucrările premiate, 58 în total.

brancusiana (4)“Scopul acestui concurs este acela de a sensibiliza tinerii talentați din țară și de a putea să picteze lucrări având tema Brâncuși. Tema concursului din acest an este «Timp și spațiu». Ineditul acestei expoziții este faptul că, pentru prima dată, lucrările sunt expuse pe Aleea Scaunelor. Sunt expuse doar lucrările care au obținut premiile I, II și III. Avem și două premii speciale, care au fost obținute de doi elevi de la Liceul de Arte «Margareta Sterian» din Buzău. Lucrările sunt împărțite pe categorii; avem secțiunea fotografie, sculptură, grafică și pictură. Lucrările sunt expuse doar pentru o zi aici, apoi vor fi expuse în Muzeul de Artă”, a precizat Ana Daria Ionescu Haidău, directorul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu. Evenimentul a fost organizat de Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Școala Gimnazială ”Pompiliu Marcea” Târgu-Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare “Constantin Brâncuşi”, Muzeul Județean Gorj și Filiala Târgu-Jiu a Artiștilor Plastici din România.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here