Zeci de job-uri în ţările europene pentru şomerii gorjeni

158

ajofm declaratii drepturi autor (2)Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare Eures, oferă o serie de locuri de muncă vacante în mai multe ţări din Europa pentru şomerii gorjeni, dar şi pentru cei care se află în căutarea unui job cu mai multe avantaje.

Astfel, în Cehia se caută 20 de muncitori necalificaţi în transporturi şi manipulanţi de mărfuri. Solicitanţii trebuie să aibă cunoştinţe de bază de limba engleză. Angajatorul oferă contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată şi un salariu de 700 euro brut/lună. Alături de bonusuri de productivitate de până la 260 de euro, precum şi condiţii de cazare. AJOFM 4“În Italia se caută patru medici pentru recuperare în medicina fizică sau medici neurologi. Se oferă contracte de muncă temporară de un an de zile cu posibilitatea de prelungire, salariu de aproximativ 2.000 de euro net/lună. Solicitanţii trebuie să aibă specializare în domeniu, dar şi cunoştinţe de bază de limba italiană. Şi Norvegia oferă cinci posturi de medici radiologi, salariile fiecăruia fiind de 110.000 euro brut pe an. Solicitanţii trebuie să aibă specializare în domeniu şi să cunoască limba engleză bine”, a declarat Diana Corina Văduva, consilier Eures în cadrul AJOFM Gorj.

Inginerii, la mare căutare

Şi calificaţii în diversele specializări de ingineri sunt căutaţi de către anumite firme din ţările UE. AJOFM oferă prin Eures un număr de patru posturi de ingineri electrici în Norvegia. Solicitanţii trebuie să aibă studii superioare de inginerie în domeniul electric şi să cunoască limba engleză. Se oferă salariu de 51.000 – 67.000 euro brut/an, ajutor în găsirea unei locuinţe, contract de muncă permanent. Totodată, în Germania sunt cinci posturi vacante de inginer în domeniul aeronautic. Candidaţii trebuie să aibă experienţă în domeniul aeronauticii, şi să cunoască limba engleză şi germană, salariul fiind negociabil. Şi Lituania oferă două posturi de inginer, un post în domeniul energetic şi unul în domeniul construcţiilor în funcţia de şef de şantier. Angajatorul oferă contracte pe perioadă nedeterminată şi un salariu cuprins între 2.000 şi 3.500 litas/net/lună. Şomerii gorjeni care cunosc lucrul cu drujba trebuie să ştie că pot lucra ca şi drujbişti pe un număr de şapte posturi vacante în Austria. Candidaţii trebuie să aibă experienţă, să cunoască la un nivel mediu limba germană, angajatorul oferindu-le un salariu de 1.200 de euro net/lună, cazare, echipament de lucru, accesorii pentru lucru, dar şi autoturism pentru deplasări.

Salarii de mii de euro

Oferta AJOFM Gorj mai cuprinde şi două posturi vacante în Malta de personal aşteptare restaurant şi manager de restaurant. Candidaţii trebuie să aibă experienţă în domeniul restaurantelor şi să cunoască limba engleză fluent. Salariul oferit este negociabil, se oferă cazare şi transport gratuit, precum şi asigurări medicale. Tot Norvegia mai caută şi doi electricieni cu calificare şi experienţă în domeniul maritim, precum şi cunoştinţe bune de limba engleză. Angajatorul oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, salariu cuprins între 51.000 şi 67.000 euro brut/an, în funcţie de experienţă, şi ajutor în găsirea unei locuinţe. Un angajator din Polonia caută un asistent de îngrijire, care trebuie să deţină studii minime de învăţământ secundar profesional, experienţă în îngrijirea persoanelor în vârstă şi să cunoască limba germană, locul de muncă fiind în Germania. Pentru ocupantul postului se oferă contracte de muncă pe perioadă determinată între doi şi până la cinci ani, cazare şi masă, cheltuieli de transport până în Germania. Salariul este cuprins între 3.680 şi 4.800 de zloţi polonezi brut/lună. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din zecile locuri de muncă enumerate mai sus, trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul AJOFM Gorj, din Târgu-Jiu, strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr. 1.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here