Zeci de jandarmi şi pompieri, avansaţi în grad

218

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. 104 jandarmi şi 67 de pompieri, atât ofiţeri cât şi subofiţeri, care au îndeplinit condiţiile legale, au fost ieri înaintaţi în grad în cadrul unor ceremonii ce s-au desfăşurat la sediile celor două inspectorate.

Patru ofiţeri, un maistru militar şi 99 de subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” Gorj au fost ieri avansaţi, la termen, în gradul următor, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la sediul instituţiei. „Joi, 01 august a.c., începând cu ora 09:00, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” Gorj, a fost organizată şi s-a desfăşurat festivitatea de înaintare în gradul următor pentru un număr de 4 ofiţeri, 1 maistru militar şi 99 subofiţeri în activitate, din unitatea noastră, care au îndeplinit stagiul minim în grad, precum şi celelalte condiţii în conformitate cu prevederile legale stipulate în Legea nr. 80 din 11 iulie 1995, privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare. Activitatea prilejuită de acest eveniment a debutat cu citirea extrasului din Ordinul Ministrului Afacerilor Interne de înaintare în grad a ofiţerilor jandarmi, precum şi a Ordinului Inspectorului şef al Jandarmeriei Gorj, pentru înaintarea în gradul următor a maistrului militar şi subofiţerilor”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj. Prezent la festivitate de înaintare în gradul următor a fost şi prefectul judeţului Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, care i-a felicitat pe toţi cei avansaţi în grad. Aceştia au fost felicitaţi şi de către şeful Jandarmeriei Gorj, col. dr. Robert Vîţă, care a ţinut să menţioneze faptul că avansarea în gradul următor profesional implică o şi mai mare responsabilitate a ofiţerilor şi subofiţerilor avansaţi.

67 de pompieri, avansaţi în gradul următor
Astfel de ceremonii s-au mai desfăşurat ieri la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, precum şi la sediile din Motru şi Turceni. 67 de pompieri, între care şi 3 ofiţeri, au fost avansaţi cu această ocazie în gradul următor. „Au fost avansate la termen în gradul următor un număr de 67 de cadre, după cum urmează: 1 ofiţer a fost avansat de la gradul de locotenent colonel la gradul de colonel; 1 ofiţer a fost avansat de la gradul de maior la gradul de locotenent colonel; 1 ofiţer a fost avansat de la gradul de căpitan la gradul de maior; 22 subofiţeri au fost avansaţi de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef; 34 subofiţeri au fost avansaţi de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant; 6 subofiţeri de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major; 2 subofiţeri de la gradul de sergent major la gradul de plutonier”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Ofiţerilor şi subofiţerilor avansaţi le-au fost înmânate noile grade, de către Inspectorul Şef al ISU Gorj, colonel Liviu Mihăiţă Dumitraşcu, care a precizat că este un moment de mare importanţă pentru cadrele militare, din punct de vedere al ascensiunii pe scara profesională ce implică, totodată, mai multă responsabilitate în activităţile viitoare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here