Zeci de intervenții Salvamont, de Crăciun

893

Salvamontiştii au fost solicitaţi, în ultimele 24 de ore, pentru a interveni în 34 de situaţii. ”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 34 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a transmis, duminică, Salvamont România.

„S-au primit 6 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 6 apeluri pentru Salvamont Buşteni, 4 apeluri pentru Salvamont Sibiu, câte 3 apeluri pentru Salvamont Bran, Salvamont Predeal,  Salvamont Gorj, câte două apeluri pentru Salvamont Borşa şi Salvamont Municipiul Braşov şi câte un apel pentru salvatorii montani din Sinaia, Alba, Mureș, Vrancea şi Bistriţa-Năsăud. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 40 de persoane, dintre acestea 18 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital”, au precizat salvamontiștii.

De asemenea, s-au mai primit 15 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană.

În aceste zile, peste 600 de salvatori montani se află la datorie în bazele de intervenție, pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare și în zonele montane în care se înregistrează afluență turistică mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here