Zeci de intervenţii pentru pompieri în minivacanţa de Revelion

462

Minivacanţa de Revelion s-a dovedit a fi una destul de agitată pentru pompierii gorjeni. În perioada 31 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, echipajele ISU Gorj au răspuns la 40 de solicitări, dintre care cinci pentru stingerea incendiilor.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu şi unul din cadrul Secţiei de Pompieri Turceni, sprijiniţi de către trei pompieri şi o autospecială a SPSU Peşteana au intervenit în ultima zi a anului 2015, la ora 23:05, în comuna Bîlteni, sat Moi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Intervenţia promptă a pompierilor militari a făcut ca incendiul să nu cuprindă întreaga casă de locuit, arzând doar acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp., obiecte de mobilier şi articole de îmbrăcăminte. Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum deteriorat. Vineri, în prima zi a anului, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din municipiu, de această dată din cauza unei instalaţii electrice defectă. În incendiu au ars aparatură electronică, obiecte decorative şi deşeuri din hârtie. Tot vineri, două echipaje de stins incendii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu au intervenit în comuna Teleşti, sat Buduhala, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, din cauza focului deschis în spaţii închise. Intervenţia promptă a pompierilor militari a făcut ca incendiul să nu se extindă, arzând aproximativ 10 metri liniari din astereala acoperişului. Sâmbătă, un alt echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu a intervenit în comuna Prigoria, sat Călugăreasa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o afumătorie, din cauza “efectului termic degajat de jar sau scântei”. În incendiu a ars afumătoria pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp. Tot sâmbătă, un echipaj de stins incendii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru a intervenit în comuna Mătăsari, sat Croici, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Intervenţia promptă a pompierilor militari a făcut ca incendiul să nu se extindă şi să cuprindă întreaga casă de locuit, arzând aproximativ 2 mp din acoperişul casei. Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului este “efectul termic degajat de coşul de fum, neprotejat termic faţă de materiale combustibile”.

Sexagenară rămasă încarcerată în urma unui accident
Pompierii nu au fost solicitaţi să intervină doar pentru stingerea incendiilor în minivacanţa de pompieri. Un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu şi unul de prim-ajutor din cadrul SAJ Gorj au intervenit sâmbătă, 2 ianuarie 2016, pe DN 67 D, în comuna Peştişani, pentru descarcerarea unei victime a unui accident de circulaţie – o femeie în vârstă de 65 de ani. Aceasta a fost descarcerată şi preluată de echipajul SAJ Gorj pentru acordarea ajutorului de specialitate.

Găsită moartă în apartament
O altă intervenţie a pompierilor a avut ca rezultate descoperirea cadavrului unei sexagenare din Târgu-Jiu. Astfel, în data de 3 ianuarie 2016, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu a fost solicitat să intervină pentru deblocarea uşii unui apartament, deoarece proprietara, o femeie în vârstă de 61 de ani, cunoscută cu probleme medicale, nu răspundea. Când au reuşit să intre în apartament, pompierii au găsit-o pe femeie moartă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here