Zeci de fapte penale în școlile din județ

739

Nu mai puțin de 60 de fapte penale au fost înregistrate în incinta și în zonele apropiate unităților de învățământ din județul Gorj, în anul școlar trecut.

Potrivit Poliției Gorj, este vorba de 30 infracțiuni de lovire sau alte violențe, 14 infracțiuni de furt, 3 infracțiuni de purtare abuzivă, 2 infracțiuni de abuz în serviciu, 2 infracțiuni de vătămare corporală din culpă, 2 infracțiuni de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, 2 infracțiuni de agresiune sexuală, o infracțiune de tâlhărie, o infracțiune de amenințare, o infracțiune de distrugere, o infracțiune de lipsire de libertate în mod ilegal, și o infracțiune de inducerea în eroare a organelor de poliție).
Cele mai multe fapte au fost sesizate în școlile din orașe, respectiv 37 (61,66%) şi 23 în mediul rural (38,33%).
„Infracțiunile sesizate în anul școlar 2021-2022 au fost înregistrate în incinta, respectiv în zona adiacentă a 20 de licee, 39 de şcoli gimnaziale și o grădiniță. În majoritatea faptelor înregistrate au fost implicaţi minori”, a transmis IPJ Gorj. La nivelul județului Gorj există peste 460 de unități de învățământ preuniversitar, majoritatea în mediul rural.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here