Zeci de elevi din Gorj și Mehedinți, la Alba Iulia

900

Asociația pentru Democrație Educație Respect (ADER) a implementat în perioada septembrie-decembrie 2018 proiectul “ADERĂ LA CENTENARUL MARII UNIRI CU TINERII TÂRGUJIENI ”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Târgu Jiu. Sâmbătă, 8 decembrie 2018, câștigătorii Concursului de eseuri „MAREA UNIRE PRIVITĂ PRIN OCHII MEI” precum și câștigătorii Concursului de fotografie: 100 DE ANI ÎNTR-O FOTOGRAFIE, organizat împreună cu Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, au participat la excursia tematică: ADERă la PATRIOTISM.

Peste 40 de elevi din șapte școli din județul Gorj și Mehedinți au participat la o interesantă excursie la Alba Iulia, la o săptămână după sărbătorirea Centenarului.
A fost o zi plină de istorie petrecută în Cetatea Alba Carolina și în Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.
Vizita la Muzeu a fost o poveste frumoasă şi informativă pentru elevi, cu obiectele descoperite de arheologi, aranjate în ordinea epocilor și a evenimentelor.
Un ghid dedicat, a prezentat pe rând exponatele din fiecare epocă, îmbrăcămintea purtată în diferite perioade, ocupaţiile. Copii au ascultat povestea cuceririi Daciei şi apoi a formării României Mari, ajutaţi de hărţi şi machete.
Ultimul loc vizitat a fost „Catedrala Reîntregirii”, locul unde au fost încoronaţi regele Ferdinand I şi regina Maria, în calitate de suverani ai României Mari.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here