Zeci de dascăli vor să devină experţi în managementul educaţional

179

management educationalAproape 160 de dascăli din judeţul Gorj au fost admişi în etapa de selecţie online pentru a participa la cea de-a doua serie a concursului de selecţie a cadrelor didactice în vederea constituirii Corpului Naţional de Experţi în Managementul Educaţional. Următoarea etapă va fi cea de depunere şi evaluare a dosarelor candidaţilor.

Cea de-a doua serie a concursului de selecţie a cadrelor didactice care vor face parte din Corpul Naţional de Experţi în Managementul Educaţional a debutat pe 5 iunie, când au fost afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar şi la sediul acestuia programul orar şi metodologia de concurs. În perioada 6-17 iunie, dascălii s-au înscris online, printr-o aplicaţie a Ministerului Educaţiei, urmând acum ca până pe 27 iunie, cei 157 de profesori declaraţi admişi în etapa de selecţie online să depună dosarele cu documentele necesare la sediul Inspectoratului Şcolar. Printre documentele pe care vor trebui să le cuprindă dosarele de înscriere ale candidaţilor se numără o cerere de înscriere, curriculum vitae, redactat după modelul comun european, portofoliu personal, actul de titularizare în învăţământ, adeverinţă cu calificativele din ultimii 4 ani, în original, etc.

Portofoliile, evaluate în perioada 2 – 11 iulie

Portofoliile candidaţilor vor fi evaluate în intervalul 2 – 11 iulie, de către o comisie formată la nivelul Inspectoratului Şcolar, urmând ca validarea rezultatelor selecţiei şi transmiterea acestora către Ministerul Educaţiei să se facă până pe 12 iulie. Eventualele contestaţii se pot depune în intervalul 13-19 iulie, iar soluţionarea lor se va face între 20 şi 23 iulie. Urmează apoi ca pe 31 iulie să fie emis ordinul de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul naţional al experţilor în management educaţional. Dobândirea acestui statut este un criteriu esenţial pentru cadrele didactice care doresc să ocupe un post în conducerea unei unităţi de învăţământ sau de inspector şcolar. După prima etapă de selecţie desfăşurată în perioada februarie-aprilie, la nivelul judeţului Gorj au fost declaraţi admişi 293 de candidaţi.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here