Zeci de cursuri de formare a şomerilor, organizate de AJOFM Gorj

138

AJOFM 1Potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, în primele 10 luni ale anului, la nivelul judeţului nostru au fost organizate nu mai puţin de 46 de cursuri de (re)calificare. În momentul de faţă, se află în derulare 19 cursuri la care participă peste 400 de şomeri.

Astfel, de la începutul anului şi până în prezent, au fost organizate 46 de cursuri la care au participat 1099 de persoane, dintre care 485 de şomeri indemnizaţi, 488 de şomeri neindemnizaţi, dar şi 123 de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu. Din cele 46 de cursuri, 35 au fost finalizate, fiind înregistrat în acest sens un număr total de 762 de absolvenţi. În momentul de faţă, la nivelul judeţului Gorj se află în derulare 19 cursuri la care participă 485 de persoane, 461 dintre acestea fiind şomeri. O parte din cursurile aflate încă în derulare au început în 2010 şi urmează să fie finalizate în cursul acestui an. Este vorba de 8 astfel de cursuri la care s-au înscris 194 de persoane. În total, în Gorj au fost organizate 54 de cursuri la care au participat 1293 de cursanţi, dintre aceştia 565 fiind şomeri indemnizaţi iar 545 şomeri neindemnizaţi. De asemenea, printre cursanţi s-au numărat şi 179 de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu. După absolvirea acestor cursuri, 399 de şomeri gorjeni şi-au găsit un loc de muncă.

Ospătar, vânzător sau bucătar

În luna noiembrie, AJOFM Gorj organizează cursuri de (re)calificare în meseriile ospătar, vânzător în alimentaţie şi bucătar. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

164 de locuri de muncă

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă ar trebui să ştie că în perioada 10-17 noiembrie, AJOFM Gorj pune la dispoziţia şomerilor gorjeni 164 de locuri de muncă, dintre care 4 pentru absolvenţi. Şi în această săptămână, majoritatea posturilor vacante sunt destinate muncitorilor necalificaţi în diverse domenii (31), croitorilor (20) şi ambalatorilor manuali (20). Pe lista preferinţelor angajatorilor se mai află lucrătorii gestionari (12), tinichigii (8), vopsitorii auto (7), mecanicii auto (6), şoferii (5) sau paznicii (5). Absolvenţii au la dispoziţie în această săptămână patru locuri de muncă vacante: lucrător gestionar, ospătar, cosmetician sau manichiurist.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here