Zeci de copii suferă de malnutriţie proteino-calorică

127

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, la nivelul județului nostru, 51 de copii sunt diagnosticați cu malnutriție. Această afecțiune apare la copii de vârste mici din cauza alimentaţiei deficitare şi afectează toate organele, provocând oprirea creşterii şi dezvoltării copilului.

La sfârșitul lui 2014, în evidenţa DSP Gorj se aflau 76 de copii diagnosticaţi cu malnutriţie. Alţi 47 au intrat în evidenţă, pe parcursul anului 2015, timp în care o parte din ei au ieşit din evidenţele DSP.
Cu toate acestea, şi în 2016 avem zeci de cazuri de malnutriţie şi rahitism. „La sfârşitul anului 2014, la nivelul judeţului Gorj aveam 76 de cazuri de malnutriţie proteino-calorică. În cursul anului 2015, 47 de cazuri au intrat în evidenţele noastre, alte 56 fiind scoase din evidenţe. În 2016, la sfârşitul trimestrului II, au rămas în evidenţele medicilor 49 cazuri de malnutriţie şi 29 cazuri de rahitism evolutiv. La sfârșitul trimestrului III al anului în curs, 51 de copii cu malnutriție au rămas în evidențele medicilor”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Spre deosebire de alte judeţe, Gorjul stă destul de bine în privinţa cazurilor de malnutriţie proteino-calorică. Totuşi, specialiştii spun că, din păcate, numărul acestora a cunoscut o uşoară creştere. Malnutriţia apare la copii de vârste mici din cauza alimentaţiei deficitare şi afectează toate organele, provocând oprirea creşterii şi dezvoltării copilului.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here