Zeci de copii, internați cu gripă și pneumonie

877

Tot mai mulți gorjeni, diagnosticați cu afecțiuni respiratorii, au ajuns pe patul de spital. În acest an, doar la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost internați peste 80 de pacienți cu gripă și pneumonie. Iar secția de pediatrie este plină, odată cu revenirea copiilor în colectivități, după vacanța de iarnă.

„În perioada 8-14 ianuarie au fost internați în secția Pediatrie șapte pacienți cu viroze, 15 pacienți cu pneumonie și 10 copii cu gripă. Au mai fost internați în alte secții pacienți adulți, după cum urmează: 10 pacienți cu pneumonie în secțiile Medicală și Boli Infecțioase și 12 cu gripă la Secția Boli Infecțioase. Ca urmare, de la începutul anului și până în prezent, am avut 30 de pacienți cu gripă (copii și adulți) și 56 de pacienți cu pneumonie”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
Astfel spus, de la începutul acestui an și până în prezent, în Secția Pediatrie au fost internați 80 de pacienți cu vârste cuprinse între 0 și 15 ani. În medie, un copil stă internat, în funcție de diagnostic, între 5 și 7 zile.
Cei mai mulți copii care au avut nevoie de internare au avut diagnosticul de pneumonie și boală pulmonară interstițială – 33 de cazuri. Au mai fost internați și copii cu gripă și Covid, dar și cu laringită sau amigdalită acută, diaree și gastroenterită, diverse infecții bacteriene.
De exemplu, ieri, în secția Pediatrie erau internați 30 de copii, dintre care 9 cu gripă, iar în Secția Boli Infecțioase erau internați 11 pacienți adulți cu gripă și un pacient cu coronavirus.
Medicii din toată țara fac în continuare apel la vaccinare, în condițiile în care cazurile grave ale bolii pot fi prevenite prin vaccin.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here