Zeci de controale în sectorul alimentar şi cel al bunăstării animalelor, finalizate de echipele DSVSA

261

În perioada 16 – 24 ianuarie a.c., inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat controale în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în mai multe localităţi ale judeţului.

Inspecţiile au fost demarate în vederea verificării conformităţii cu cerinţele legislaţiei în vigoare, în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare. Controalele efectuate în sectorul alimentar au avut ca obiective principale: verificarea condiţiilor de igienă din unităţile de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare, evaluarea a 12 unităţi de procesare supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din Târgu-Jiu, opt prelevări de probe pentru determinarea contaminanţilor din produse alimentare, o prelevare de probe pentru determinarea aditivilor din alimente. În timpul controalelor efectuate nu au fost constatate abateri de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.
Tot în perioada amintită mai sus, inspectorii DSVSA Gorj au efectuat verificări în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar care îşi desfăşoară activitatea în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor, în vederea verificării modului de asigurare a conformităţii cu cerinţele legislaţiei în vigoare. Au fost efectuate următoarele acţiuni de control: soluţionarea unor sesizări ale consumatorilor la două exploataţii non-profesionale din Târgu-Jiu; verificarea unui număr de 21 deconturi ale acţiunilor de identificare şi înregistrare a animalelor desfăşurate de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi în luna decembrie 2016 la CSVA Samarineşti, Văgiuleşti, Cătunele, Urdari, Ţânţăreni, Albeni, Berleşti; verificarea acţiunilor de identificare şi înregistrare a animalelor desfăşurate de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi în luna decembrie 2016, prin supracontrolul efectuat în teritoriu la CSVA Schela, Turcineşti, Câlnic; emiterea şi distribuirea către proprietari a unui număr de 299 paşapoarte bovine, în urma solicitării acestora; eliberarea unui număr de 8 extrase din Registrul Naţional al Exploataţiilor în urma solicitărilor proprietarilor de exploataţii. “În prezent, se află în plină desfăşurare campania de inspecţii în exploataţii non-profesionale şi comerciale conform Acordului de delegare privind verificarea respectării de către agricultori a cerinţelor legale în materie de gestionare a SMR nr. 4-9, 11-13. precizăm faptul că în urma verificărilor efectuate în ultima perioadă, nu au fost constatate abateri de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor”, se arată în comunicatul transmis de conducerea DSVSA Gorj.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here