Zeci de comercianţi la Festivalul Berii de la Târgu-Jiu

435

Ediţia 2014 a Festivalului Berii a debutat la Târgu-Jiu luni, 18 august, urmând ca ultima zi de festival să fie în data de 24 august. Încă de luni, reprezentanţii Primăriei municipiului Târgu-Jiu, au dat în folosinţă amplasamentele pentru micii comercianţi şi terasele cu mici şi bere.

Potrivit lui Florin Munteanu, şeful Centrului pentru Informarea Cetăţenilor, până acum au fost amplasate 15 societăţi comerciale care comercializează mici, bere şi produse răcoritoare, locaţia fiind aceeaşi ca în anii trecuţi, pe Insuliţa de pe Jiu. „Pentru acest festival au fost amplasate 15 societăţi comerciale care comercializează aceste produse şi care vor sta pe toată perioada festivalului. Avem şi cinci puncte în care se comercializează cozonacul secuiesc, dar este posibil ca odată cu apropierea week-end-ului să mai vină comercianţi. De asemenea, sunt opt societăţi comerciale care au ca obiect de activitate jocurile distractive pentru copii, montând deja tobogane gonflabile, maşinuţe, tiribombe, dar şi un număr de 20 de comercianţi care vând gogoşi, îngheţată, gablonţuri, jucării. Numărul acestora e mai redus decât în ceilalţi ani, dar din experienţă ştim că ei mai vin în special spre sfârşitul festivalului, astfel că îi aşteptăm în continuare pentru că mai avem locuri disponibile”, a precizat Florin Munteanu.

Aceeaşi taxă
Ca şi anul trecut, taxa este aceeaşi şi anume de 9 lei/metru pătrat pe zi. În general, cei care au închiriat spaţiile puse la dispoziţie de Primărie, au optat pentru câţiva metri pătraţi, în timp ce unii au optat pentru mai mulţi, în funcţie de domeniul de activitate şi autorizaţia de funcţionare a societăţii cu pricina.
Reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu a mai spus faptul că societăţile care au amplasat terase sunt din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce comercianţii de cozonac secuiesc sunt din zonele Braşov, Harghita. De asemenea, micii comercianţi sunt veniţi atât de pe raza judeţului Gorj, cât şi din judeţele limitrofe Olt, Vâlcea şi Argeş. „Tuturor comercianţilor care au venit să vândă diverse produse pe Insuliţă cu ocazia Festivalului Berii, le asigurăm apă menajeră, racordare la energia electrică, toalete ecologice, şi îi asigurăm că poliţiştii locali vor fi alături de ei, la datorie, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice”, a menţionat Florin Munteanu.

Folclor şi muzică dance
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, în seara zilei de 22 august, vor avea loc două spectacole folclorice, unul de la orele 19:00 susţinut de Ansamblul „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă, şi un altul la orele 21:00 susţinut de artiştii Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”.
De asemenea, seara zilei de duminică, 24 august, va fi dedicată tinerilor şi iubitorilor de muzică dance şi pop, pe scena amplasată pe Insuliţa de pe Jiu urmând să urce Oana Radu, Alina Eremia, What’s UP, DJ Sava & Raluka.
Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, spune că pentru Festivalul Berii din acest an, nu s-au alocat bani de la bugetul local, spectacolele urmând să fie sponsorizate de firmele Pepsi şi Timişoreana.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here