Zeci de comercianţi, aşteptaţi de luni, pe Insuliţa Jiului

372

Odată cu începere ediţiei 2017 a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu, pe Insuliţa Jiului zeci de comercianţi îşi vor face apariţia pentru vânzarea de diverse produse, standuri cu jucării, terase cu bere şi preparate la grătar. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, taxa achitată de aceştia va fi aceeaşi cu cea de anul trecut.
“Municipalitatea se aşteaptă ca zeci de agenţi economici să vină pentru a-şi comercializa produsele, în cele şapte zile cât vor dura manifestările dedicate Zilelor Municipiului Târgu-Jiu. Vor fi prezenţi agenţi economici care vor comercializa la terasele deţinute produse şi preparate culinare tradiţional olteneşti, pentru cei mici vor exista parcurile de distracţii, vor fi comercianţi care vor expune spre vânzare dulciuri, jucării, suveniruri şi alte obiecte menite să atragă atenţia târgujienilor şi nu numai. Taxa de utilizare temporară a domeniului public este de 5 lei/mp/zi, tarif asemănător cu cel perceput şi anul trecut cu ocazia aceluiaşi eveniment. Luni dimineaţa, pe 15 mai, va avea loc împărţirea amplasamentelor către agenţii economici care au solicitat spaţii. La ediţia din 2016 a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu, au participat un număr de 65 de agenţi economici. Precizăm faptul că celor prezenţi la Târgul Meşterilor Populari din Oltenia nu li se va percepe taxă pentru spaţiul ocupat. Autorităţile se aşteaptă ca peste 20 de meşteri populari să onoreze invitaţia de a veni la Târgu-Jiu pentru a-și expune obiectele tradiţionale”, a declarat Loredana Covei, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Luni, 15 mai, debutează cea de-a XVII-a ediţie a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu, care se vor încheia duminică, 21 mai, cu un spectacol de închidere susţinut de Emanuel Cîrstea, Jo şi Antonia pe Insuliţa Jiului, concerte ce se vor încheia cu un impresionant foc de artificii. Potrivit lui Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, pentru Zilele Municipiului Târgu-Jiu ediţia 2017, din bugetul local s-a alocat, la fel ca anul trecut, suma de 160.000 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here