Zeci de chiriaşi din ANL-uri vor să devină proprietari

208

Şapte chiriaşi din primele blocuri construite în municipiul Târgu-Jiu prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe au devenit proprietari ai apartamentelor. Coeficientul care permite calcularea valorii de vânzare a locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), valabil pentru anul 2015, a fost stabilit printr-un act normativ publicat în urmă cu aproape două luni de zile.

Valoarea de înlocuire pe metru pătrat valabilă în anul 2015, este de 1.691,29 lei/mp inclusiv TVA şi a fost stabilită prin Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 373/2015. Anul trecut, valoarea de înlocuire pe metru pătrat a fost de 328 euro/mp inclusiv TVA. Pentru stabilirea preţului final de vânzare a locuinţei, la valoarea de înlocuire pe metru pătrat se adaugă comisionul de până la 1% al unităţii prin care se efectuează vânzarea, pentru acoperirea cheltuielilor de publicitate imobiliară efectuate de către primării, care, de altfel, au competenţele legale în stabilirea preţului şi în vânzarea locuinţelor către chiriaşi.
Potrivit reprezentanţilor administraţiei publice locale din Târgu-Jiu, şapte târgujieni care locuiau în blocurile construite şi care plăteau o chirie lunară au devenit proprietari prin cumpărarea locuinţelor. De asemenea, alte 25 de astfel de cereri sunt în lucru. În prezent, în municipiul Târgu-Jiu sunt ridicate 15 blocuri ANL: pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu – 25 locuinţe, două blocuri pe strada Hidrocentralei cu 50 de locuinţe în total, un bloc cu 25 de locuinţe pe strada Săvineşti, pe Aleea Teilor un bloc cu 25 locuinţe, pe Aleea Plopilor sunt ridicate trei blocuri a câte 25 de locuinţe fiecare, pe Aleea Lucian Blaga avem două blocuri de tip ANL a câte 40 de locuinţe fiecare, pe Lt. Col. D. Petrescu sunt trei blocuri a câte 25 de locuinţe, pe strada Nichita Stănescu sunt două blocuri a câte 40 de locuinţe. Alte două noi blocuri vor fi construite în cartierul Narciselor, cu un total de 40 de unităţi locative.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here