Zeci de cereri admise în etapa de soluționare a situațiilor speciale apărute după repartizarea la liceu

731

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Gorj a analizat, săptămâna trecută, zeci de cereri privind situații speciale apărute după repartizarea la liceu. 51 dintre acestea au fost admise, însă alte câteva zeci au fost respinse.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții IȘJ Gorj, la nivelul județului nostru s-au înregistrat, în total 85 de cereri privind redistribuiri și situații speciale apărute după repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de gimnaziu. Dintre acestea 51 au fost admise și 34 respinse.
Etapa de soluționarea a situațiilor speciale s-a derulat, anul acesta, în perioada 22 – 24 iulie. În această etapă sunt soluționate, de regulă, cererile care vizează cazuri cum ar fi redistribuirea candidaților gemeni, distribuirea sau redistribuirea pe locuri rămase libere, pentru apropierea de domiciliu, ori corectarea unor erori de transcriere greșită în baza de date computerizată a opțiunilor exprimate de elevi. Reamintim că, a debutat deja și a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat, destinată candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională. Aceștia au termen până joi pentru completarea fișelor cu opțiuni. Repartizarea candidaților de către comisia județeană de admitere va avea loc în perioada 30 iulie – 2 august, conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here