Zeci de centimetri de zăpadă proaspătă, la Rânca

239

În staţiunea montană Rânca a început să ningă luni seara, până dimineaţa depunându-se 20 de centimetri de zăpadă proaspătă. Drumarii au intervenit în forţă, marţi, pentru a degaja drumul. S-a acţionat cu 5 unimoguri cu lamă şi răspânditor, o turbofreză şi o autofreză de mare putere.

Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. La Rânca a nins şi s-a depus un strat nou de zăpadă, care măsoară deja câţiva centimetri. Astfel, sezonul de schi şi săniuş se va prelungi, spre bucuria celor care practică aceste sporturi. „La Rânca ninge de luni seara; până dimineaţa s-a aşternut un strat de 15 centimetri de zăpadă proaspătă şi continuă să ningă. Dacă nu vine căldura, se poate spune că sezonul se prelungeşte cu câteva zile”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Intervenţie promptă a drumarilor
Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au intervenit prompt pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil. „La Rânca zăpada depusă depăşeşte 20 cm. În jurul orei 10:00 a început să bată şi vântul cu putere, viscolind zăpada”, au anunţat cei de la Drumuri. SDN Târgu-Jiu a acţionat cu 5 unimoguri cu lamă şi răspânditor,o turbofreză şi o autofreză de mare putere. După intervenţia drumarilor, pe drumul spre Rânca se circulă fără probleme.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here