Zeci de cazuri de rahitism şi malnutriţie

383

Pe parcursul anului trecut au intrat în statisticile medicilor încă 47 de cazuri și au ieșit 56, astfel că la sfârșitul anului au rămas în evidențe 67 de copii cu malnutriție, alţi 27 de micuți sufereau de rahitism evolutiv. La sfârşitul trimestrului II al anului 2016, în evidenţele medicilor gorjeni au rămas 49 cazuri de malnutriţie şi 29 cazuri de rahitism evolutiv.

Spre deosebire de alte judeţe, Gorjul stă destul de bine în privinţa cazurilor de malnutriţie proteino-calorică. Totuşi, specialiştii spun că, din păcate, numărul acestora a cunoscut o uşoară creştere. La sfârșitul lui 2014, în evidenţa DSP Gorj se aflau 76 de copii diagnosticaţi cu malnutriţie. Alţi 47 au intrat în evidenţă, pe parcursul anului trecut, timp în care o parte din ei au ieşit din evidenţele DSP. Cu toate acestea, şi în 2016 avem zeci de cazuri de malnutriţie şi rahitism. „La sfârşitul anului 2014, la nivelul judeţului Gorj aveam 76 de cazuri de malnutriţie proteino-calorică. În cursul anului 2015, 47 de cazuri au intrat în evidenţele noastre, alte 56 fiind scoase din evidenţe. În 2016, la sfârşitul trimestrului II, au rămas în evidenţele medicilor 49 cazuri de malnutriţie şi 29 cazuri de rahitism evolutiv”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Malnutriţia apare la copii de vârste mici din cauza alimentaţiei deficitare şi afectează toate organele, provocând oprirea creşterii şi dezvoltării copilului.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here