Zeci de cazuri de consum ilicit de energie electrică, în Gorj

257

În ultimele trei luni, CEZ distribuţie a făcut aproximativ 4.000 de controale la locurile de consum din cele șapte judeţe unde operează, fiind depistate astfel sute de cazuri de suspiciuni de consum ilicit de energie electrică.

Departamentele specializate din cadrul CEZ Distribuţie organizează acţiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliţiei pe linia prevenirii şi combaterii caracterului infracţional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalaţiilor energetice, executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.
În cele șapte judeţe în care operează CEZ Distribuţie au fost verificate 3981 locuri de consum şi au fost identificate 758 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărţite după cum urmează: Argeş – 94 cazuri; Dolj – 355 cazuri; Gorj – 30 cazuri; Mehedinţi – 57 cazuri; Olt – 67 cazuri; Teleorman – 99 cazuri; Vâlcea – 56 cazuri. “Este în interesul şi beneficiul consumatorilor să sesizeze cazurile de consum fraudulos de energie, apelând Info Linia CEZ la numărul unic 0251 929, pentru ca aceste situaţii, dăunătoare în primul rând consumatorilor corecţi, să poată fi stopate. Toate sesizările primite din partea clienţilor, precum şi identitatea acestora sunt confidenţiale pe tot parcursul acţiunilor departamentului specializat”, au transmis reprezentanţii CEZ România.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here