Zeci de ani de închisoare pentru criminalii de la Meriş

638

Cei patru tineri implicaţi într-o dublă crimă, în apropiere de Motru, la sfârşitul lunii mai, când un traficant de droguri şi iubita sa au fost găsiţi carbonizaţi într-o maşină pe care asasinii au încercat să o arunce într-un lac, au fost condamnaţi la zeci de ani de închisoare de Tribunalul Gorj.

Picture018Florin Claudiu Mînea a fost condamnat la 28 de ani de închisoare pentru faptele sale, la fel ca şi Dragoş Ionescu şi Dorin Mihai Bălan. Cel din urmă va sta însă după gratii 30 de ani, magistraţii contopind la pedeapsa decisă de ei o alta, de doi ani, pe care Bălan a primit-o anul trecut la Judecătoria Motru şi care era cu suspendare. Cel de-al patrulea inculpat din dosar, minorul Bogdan Alexandru Drăgoi, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, la care i-a fost adăugat un spor de trei ani, el având de executat în total o sentinţă de 15 ani. Celor patru tineri le-au fost interzise, de asemenea, o serie de drepturi civile pentru o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei care a fost decisă pentru fiecare, toţi fiind condamnaţi să suporte şi daune morale şi materiale către rudele victimelor lor. “Obligă inculpaţii în solidar, inculpatul minor în solidar cu părţile responsabile civilmente Drăgoi Alexandru şi Drăgoi Camelia la plata sumei de 250.000 lei cu titlul de daune morale şi 30.000 lei cu titlul de daune materiale către partea civilă Ulăranu Ionela Liliana. Obligă inculpaţii în solidar, inculpatul minor în solidar cu părţile responsabile civilmente Drăgoi Alexandru şi Drăgoi Camelia la plata sumei de 200.000 lei cu titlul de daune morale şi 20.000 lei cu titlul de daune materiale către partea civilă Dumitrana Elena”, se arată în sentinţa Tribunalului Gorj.

Picture020Despăgubiri civile
De asemenea, inculpaţii au fost obligaţi să îi plătească despăgubiri şi fiicei de un an pe care o avea bărbatul din Filiaşi pe care l-au ucis. “Obligă inculpaţii în solidar, inculpatul minor în solidar cu părţile responsabile civilmente Drăgoi Alexandru şi Drăgoi Camelia la plata unei rente globale în sumă de 6.000 lei cu titlul de pensie de întreţinere în favoarea minorei Ulăreanu Erica Maria şi a unei rente periodice lunare în sumă de 1.000 lei începând cu data prezentei sentinţe şi până la majoratul minorei sau până la finalizarea studiilor, cel mult până la împlinirea vârstei de 25 de ani, inclusiv, ori până la noi dispoziţii ale instanţei”, se mai precizează în verdictul magistraţilor de la Tribunalul Gorj. Cei patru vor trebui să achite şi onorariul de 3.700 de lei pentru avocatul soţiei bărbatului din Filiaşi ucis, dar şi cheltuieli judiciare care variază între 1.500 şi 2.100 de lei pentru fiecare. Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Cei patru tineri din Motru au fost arestaţi preventiv la sfârşitul lunii mai, după ce poliţiştii au fost anunţaţi despre existenţa unei Picture031maşini incendiate pe malul unui lac din localitatea mehedinţeană Meriş, situată la trei kilometri de municipiul Motru, din judeţul Gorj.
G.Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here