Zeci de absolvenți de gimnaziu din Gorj, repartizați la licee din alte județe

742

Nu toți elevii care au absolvit clasa a VIII-a în județul nostru își vor continua studiile aici. Datele publicate de Ministerul Educației arată că zeci de absolvenți de gimnaziu din Gorj au fost repartizați la licee din alte județe. Majoritatea au fost admiși la unități de învățământ din Dolj.

Potrivit datelor publicate pe site-ul admitere.edu.ro, 60 de absolvenți de gimnaziu din Gorj, având medii de admitere cuprinse între 3 și 9.64, au fost admiși la licee din Dolj. Este vorba de absolvenți de gimnaziu din Căpreni, Hurezani, Țânțăreni, Crușeț, Turburea, Brănești, Dănciulești, Stejari, Ionești, Stoina și Turceni. 22 dintre aceștia au fost admiși la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filișanu” Filiași, 9 la Liceul Tehnologic ,,Alexandru Macedonski” Melinești, 4 la Liceul Teoretic ,,Tudor Arghezi” Craiova, 1 la Liceul Tehnologic Auto Craiova, 1 la Colegiul Național ,,Nicolae Titulescu” Craiova, 1 la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova, 3 la Liceul ,,Traian Vuia” Craiova, 4 la Colegiul Economic ,,Gheorghe Chițu” Craiova, 1 la Colegiul Național ,,Elena Cuza” Craiova, 2 la Liceul ,,Charles Laugier” Craiova, 3 la Liceul Tehnologic ,,Ștefan Odobleja” Craiova, 1 la Liceul Tehnologic ,,George Bibescu” Craiova, 3 la Colegiul Național ,,Carol I” Craiova, 1 la Liceul de Industrie Alimentară Craiova, 1 la Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” Craiova, 2 la Liceul ,,Matei Basarab” Craiova și 1 la Liceul Teoretic ,,Henri Coandă” Craiova. În Mehedinți au fost repartizați 11 absolvenți de gimnaziu din județul nostru, cu medii de admitere între 4.96 și 9.83. Aceștia provin de la școli din Padeș și Motru, iar unitățile de învățământ la care au fost admiși sunt: Colegiul Tehnologic ,,Constantin Brâncoveanu” (9), Colegiul Național ,,Gheorghe Țițeica (1) și Liceul de Transporturi Auto (1). Alți 7 absolvenți de gimnaziu din Gorj, cu medii între 6.23 și 9.61, provenind de la unități de învățământ din Târgu-Jiu, Rovinari, Motru, Mătăsari și Brănești, au fost admiși la licee din București: Liceul Teoretic ,,Traian”, Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga”, Liceul Teoretic Benjamin Franklin, Colegiul Naţional ,,Octav Onicescu”, Colegiul Tehnic ,,Dinicu Golescu”, Colegiul Naţional de Informatică ,,Tudor Vianu” și Colegiul Național ,,Victor Babeș”. În Vâlcea își vor continua studiile 4 absolvenți de gimnaziu din Polovragi, Bustuchin și Alimpești, admiși, cu medii cuprinse între 6.96 și 9.36, la Liceul ,,Constantin Brâncoveanu” Horezu. Doi absolvenți de gimnaziu, unul din Bustuchin, iar celălalt din Târgu-Jiu, au admiși la Liceul Tehnologic Lupeni și Liceul Tehnologic ,,Mihai Viteazu” Vulcan, din Hunedoara, în timp ce alți 3 elevi din Gorj au fost admiși la licee din Timiș (Colegiul Național Pedagogic ,,Carmen Sylva” Timișoara), Satu-Mare (Colegiul Economic ,,Gheorghe Dragoș” Satu-Mare) și Tulcea (Liceul Tehnologic ,,Brad Segal” Tulcea).

Elevi din Vâlcea, Mehedinți și Hunedoara, admiși la licee din Gorj
Printre cei circa 1500 de absolvenți de gimnaziu admiși în liceele din județul nostru se numără și aproape 30 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a în unități de învățământ din județele vecine: 3 din Vâlcea, 25 din Mehedinți și 1 din Hunedoara. Cei trei absolvenți de gimnaziu din Vâlcea au medii de admitere cuprinse între 7.70 și 8.54 și au fost repartizați la Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu” Târgu-Jiu, Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu și Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu. 14 dintre cei 25 de elevi care au absolvit unități de învățământ gimnazial din Mehedinți au fost repartizați la Colegiul Tehnic Motru. Aceștia au avut medii de admitere cuprinse între 3.43 și 6.70. Tot la Motru, la Colegiul Național ,,George Coșbuc”, au mai fost repartizați 6 absolvenți de gimnaziu din Mehedinți, cu medii de admitere cuprinse între 6.76 și 8.01. Alți 4 absolvenți ai claselor a VIII-a din același județ, având medii de admitere cuprinse între 4.36 și 5.86, au fost admiși la Liceul Tehnologic Turceni, iar ultimul, cu media 9,34, a fost repartizat la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu. Tot la un colegiu din Târgu-Jiu, Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu”, a fost admis și un candidat din Hunedoara, care a avut media de admitere 8.14.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here