Zeci de absenţi, la Titularizare în Gorj

217

Proba scrisă din cadrul examenului de Titularizare a decurs fără incidente la nivelul judeţului Gorj. Zeci de candidaţi nu s-au prezentat însă la examen, iar alţi 118 s-au retras din motive personale.

Miercuri, începând cu ora 10.00, în 87 de centre de examen din întreaga ţară s-a desfăşurat proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate. La nivelul judeţului Gorj, la proba scrisă erau aşteptaţi să participe 522 de candidaţi; 118 s-au retras însă din examen din motive personale, iar 72 nu s-au prezentat.

Primele rezultate, afişate pe 20 iulie
Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre constituite la nivel naţional. Primele rezultate vor fi afişate în cursul zilei de 20 iulie. Contestaţiile la proba scrisă se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 20 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, şi 21 iulie, până la ora 15.00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015, în data de 24 iulie.

Circa 4000 de posturi, la nivel naţional
La nivel naţional, pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2015, au fost publicate 4.189 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (2.528 în mediul urban şi 1.661 în mediul rural). Un număr mare de candidaţi s-a înscris pentru ocuparea posturilor de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar (4.702), învăţători/profesori pentru învăţământ primar (4.110), limba şi literatura română (2.855), educaţie fizică (2.188) şi limba şi literatura engleză (1.932). Cele mai multe locuri vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar (994), învăţători/profesori pentru învăţământ primar (896) şi muzică instrumentală (221). Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 27 şi 28 iulie. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Candidaţii care au obţinut cel puţin media 5 la inspecţiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2015, au avut posibilitatea să folosească acest rezultat şi în cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2015.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here