Zece tone de material antiderapant, răspândite pe DN 67C

223

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu au acţionat pe DN 67C zi şi noapte, răspândind tone de material antiderapant. În zona montană ninge încontinuu de marţi noaptea. Turiştii sunt sfătuiţi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

În staţiunea montană Rânca iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi. Drumarii îşi fac datoria, fiind permanent preocupaţi de degajarea drumului. „S-a acţionat cu 3 unimoguri, 2 autofreze şi 2 ATV-uri la kilometrul 16. Drumul este negru până la kilometrul 24, iar de la km 24 la 27 este zăpadă bătătorită. Prognozele anunţă ninsori şi vineri şi sâmbătă şi duminică”, confirmă Ion Tudor, şeful SDN Târgu-Jiu.

Recomandări pentru turişti
Turiştii care intenţionează să meargă la Rânca sunt atenţionaţi privind utilizarea anvelopelor de iarnă. Acestea sunt obligatorii atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.
Şoferii au obligaţia să verifice dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele şi instalaţiile de climatizare înainte de a pleca la drum. „Rugămintea noastră este ca turiştii să urce la Rânca pe timpul zilei, pentru că noaptea se poate intensifica viscolul”, a mai spus Ion Tudor, şeful SDN Târgu-Jiu.
De asemenea, conducătorilor auto li se recomandă să-şi doteze autoturismele şi cu lanţuri, lopată, racletă, sac cu nisip.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here