Zece ani de pușcărie pentru viața unui om

1480

Un bărbat din comuna gorjeană Bengești-Ciocadia a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare pentru omor. Gorjeanul muncea cu ziua în gospodăria unei vecine, când între el și un văr mai îndepărtat a izbucnit un scandal. Plin de furie, după ce l-a doborât la pământ, agresorul s-a năpustit asupra verișorului său și l-a izbit de mai multe ori cu capul de ciment. Bărbatul lovit a ajuns cu greu acasă, însă nu a cerut ajutor medical. A fost găsit inconștient a doua zi dimineața și dus la spital, unde a decedat după două zile. Agresorul se află în arest de mai bine de un an.

Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii martie 2023. Cei doi munceau în gospodăria unei vecine, scandalul izbucnind după ce au servit masa de prânz, în timpul căreia agresorul a consumat mai multe pahare de alcool.
„Inculpatul i-a aplicat victimei lovituri cu piciorul în zona capului şi a corpului, lovituri în urma cărora victima a căzut pe solul pavat cu beton şi piatră. În timp ce victima se afla întinsă la pământ, inculpatul s-a poziționat deasupra acesteia şi a izbit-o cu capul de planul dur, în repetate rânduri, până când a intervenit fratele inculpatului, care l-a tras pe inculpat de pe victimă. Același martor a stropit victima cu apă pe faţă, pentru ca aceasta să își revină din starea de inconştienţă provocată de loviturile aplicate de inculpat”, potrivit rechizitoriului.
Agresorul a plecat în grabă de la locul faptei. Cu greu, vărul său a ajuns acasă și s-a dus direct în camera sa, pentru a se odihni, fiind găsit de către soţie, dimineaţa, în stare de inconştienţă, plin de sânge în zona feţei. A fost transportat cu ambulanța la spitalul din Novaci, apoi dus la Târgu Jiu și transferat ulterior la Craiova, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Două zile mai târziu, bărbatul a decedat pe patul de spital, din cauza leziunilor craniene grave.

Moarte violentă
Potrivit medicilor legiști, moartea victimei a fost violentă, cauzată de „hemoragia meningo-cerebrală, urmarea unui traumatism cranio-cerebral cu fractură craniană”.
Între cei doi verișori exista o stare conflictuală mai veche, spun consătenii, inculpatul exercitând, și cu alte ocazii, agresiuni fizice asupra victimei. Agresorul a mai avut probleme cu legea, fiind condamnat în trecut pentru distrugere prin incendiere.
Familia victimei a contestat decizia Tribunalului Gorj, la fel și inculpatul, dar Curtea de Apel Craiova le-a respins, recent, apelurile, menținând sentința de la fond. Valentin Ciortea va sta un deceniu în spatele gratiilor și va trebui să achite daune materiale și morale în cuantum de 125.000 de lei familiei victimei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here