„Zecarii” de la Bac, invitaţi la un spectacol de balet

489

Cei cinci elevi din Gorj, care au obţinut media 10 la Bacalaureat, sunt invitați la un spectacol de balet neoclasic, care marchează 30 de ani de la căderea regimului comunist. Spectacolul „Revolta” va avea loc pe 30 septembrie, pe scena Teatrului Național București.
„Sunt tineri care au învățat foarte bine și pe care am fi onorați să îi avem în sală, printre spectatori. Acești tineri s-au născut în libertate și au știut să profite de deschiderea pe care o oferă o societate liberă. Dar și ei trebuie să știe că în România nu a fost întotdeauna așa, că tocmai am ieșit dintr-un regim cenușiu, închis, iar acest lucru s-a înfăptuit inclusiv prin sacrificiul celor care aveau vârsta lor în anul 1989. Spectacolul Revolta poate fi privit și ca o altfel de oră de istorie”, a declarat Mihai Cacoveanu, președintele Asociației Nevoia de Educație, organizatorul spectacolului „Revolta”.
Autorii spectacolului sunt coregraful britanic Ross Freddie Ray, respectiv Mihai Mezei, maestru al Operei Naționale București. Un rol important îi revine actorului Ion Caramitru, personaj central al evenimentelor care au dus la căderea regimului comunist.
În acest an, în Gorj, cinci eleve au obţinut 10 pe linie la Bacalaureat, două dintre ele în urma recorectării lucrărilor. Este vorba de Cristina Vasilica Călescu (Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu-Jiu), Iulia Pascu (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu), Maria Ioana Ruşeţ (Colegiul Tehnic Motru), Anca Maria Dogariu (Colegiul Naţional „Tudor Argezi” Târgu-Cărbuneşti) şi Mălina Ileana Prejbeanu (Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu).
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here