Zăpezile din Mărţişor dau bătăi de cap gorjenilor

196

oras zapadaDeşi unii se aşteptau la o zăpadă a mieilor în luna lui Mărţisor, aşa cum s-a mai întâmplat şi în alţi ani, de altfel, multă lume nu se gândea că ne vom mai confrunta, însă, cu nămeţi şi

viscol ca şi cum ne-am afla în plin sezon hibernal.

Suntem aproape la mijlocul lunii martie şi, în loc să ne bucurăm de soare şi temperaturi de primăvară, cum ar fi şi normal, avem parte de frig, viscol şi zăpadă. Cu toate că am scăpat de codul galben, ninsorile continuă să cadă peste judeţul nostru, dănd bătăi de cap nu doar şoferilor, dar şi cetăţenilor, care se văd nevoiţi să pună iar în funcţiune lopeţile şi să-şi deszăpezească trotuarele din faţa porţii, sau curţile caselor. Să nu mai vorbim de autorităţi, care trebuie să se conformeze condiţiilor meteorologice actuale şi să scoată utilajele în stradă în scopul de a crea condiţii optime pentru desfăşurarea traficului rutier.
Trotuarele şi străduţele din cartierele târgujiene, uitate înzăpezite
Cine s-a încumetat să iasă din casă vineri dimineaţa, ori nu a avut de ales şi a fost nevoit să o facă, în calitate de pieton, s-a văzut obligat să fie foarte atent până la ieşirea în străzile principale, deoarece mai toate străduţele şi trotuarele din cartierele târgujiene erau înzăpezite şi destul de periculoase, pentru că zăpada moale era şi foarte alunecoasă. Dat fiind şi faptul că ningea serios în continuare, pietonilor le-a rămas un gust amar şi speranţa că primăvara îşi va intra în drepturi cât mai curând cu putinţă: „adevărul este că în cartiere niciodată nu s-a făcut treabă serioasă iarna şi nu dau vina pe autorităţi, că şi noi locuitorii am putea să deszăpezim, dar suntem toţi aşa sătui de ninsori şi de faptul că nu mai trece iarna asta odată, încât ne complacem în situaţia în care ne aflăm. Mie azi (n.r. – vineri) mi-a fost foarte greu să duc nepoţica la şcoală, pentru că trebuia să ţinem şi umbrelele că ningea şi să fim şi atente fiindcă puteam aluneca foarte uşor, zăpada căzută fiind apătoasă şi înstabilă. Mă gândesc, totuşi, că suntem în martie şi primăvara trebuie să-şi între în drepturi, pentru că e vremea ei”, ne mărturisea Elisabeta Ducu, din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here