Zăpada i-a lăsat fără acoperiş deasupra capului, Autorităţile din Scoarţa au sărit în ajutorul unei familii din comunitatea de rromi

440

Ninsorile abundente de săptămâna trecută au avut un impact devastator asupra casei unei familii din comunitatea rromă a comunei Scoarţa. Cinci minori şi părinţii lor rămăseseră, vineri, fără un acoperiş deasupra capului, după ce acesta a cedat sub presiunea stratului de zăpadă. Administraţia publică locală din Scoarţa nu a stat cu mâinile în sân, ci a sărit imediat în ajutorul familiei nevoiaşe.

Mobilizare de forţe în comuna Scoarţa, la sfârşitul săptămânii trecute. O familie din Budieni s-a trezit cu acoperişul distrus de stratul de zăpadă depus în ultimele zile.
Din fericire, niciunul dintre cei cinci copii minori şi nici părinţii lor nu au fost răniţi în momentul producerii dezastrului, însă teama cea mai mare era că vor rămâne sub cerul liber, în condiţiile în care afară era atmosferă de iarnă, iar meteorologii anunţaseră în continuare lapoviţă, ninsori şi temperaturi scăzute.

Ajutaţi de autorităţile locale
Comunitatea din Budieni s-a mobilizat exemplar, sărind în ajutorul familiei a cărei casă a fost avariată de zăpadă, însă nici autorităţile nu au rămas indiferente, dimpotrivă, administraţia publică locală din Scoarţa a ajutat cu materiale de construcţii şi nu numai. „Este vorba despre o familie cu posibilităţi financiare reduse. Au cinci copii minori şi nu-i puteam lăsa fără acoperiş deasupra capului. Ne-am unit forţele cu cei care s-au mobilizat pentru a-i ajuta. Le-am oferit ţigle şi grinzi pe care le aveam recuperate din demolarea altor clădiri. De asemenea, le dăm şi un mic ajutor financiar, în cuantum de 500 de lei”, a confirmat primarul Ion Stamatoiu.
De îndată ce materialele au ajuns la casa dezafectată, oamenii au început reconstituirea acoperişului.
A fost o mobilizare generală atât din partea localnicilor din Budieni, cât şi a autorităţilor din Scoarţa, rezultatul fiind mulţumitor.
Minodora Sucea

Lemne de foc de la primarul Stamatoiu, pentru o familie din Bobu

În acest weekend, edilul comunei Scoarţa, Ion Stamatoiu, s-a deplasat în satul Bobu, une a dus lemne de foc pentru o familie care nu mai avea cu ce să-şi încălzească locuinţa. Pentru că afară era foarte frig, primarul nu a putut lăsa oamenii să îngheţe, astfel că le-a dus lemne chiar de la el de acasă.
Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarţa, a lucrat şi în weekend, dar nu în biroul de la Primărie, ci în teren, ajutând familiile nevoiaşe. „Am derulat o acţiune umanitară la familia Vasile Trîncă din Bobu, care a primit o camionetă cu lemne, necesare în această perioadă grea, având în vedere situaţia precară a familiei, starea de sănătate şi un copil cu handicap”, a precizat edilul Stamatoiu.
Oamenii au primit cu deosebită bucurie darul primarului, fiindu-i recunoscători pentru gestul său de mare omenie.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here