Zăpadă de peste un metru pe pârtiile de schi din Rânca

147

DSCN2148În această perioadă, stratul de zăpadă din staţiunea montană Rânca este de peste un metru. Toate cele cinci pârtii de schi sunt în stare foarte bună. De asemenea, şi drumul de acces spre staţiune este bun, putându-se urca fără probleme. Cabanierii au aproape toate locurile rezervate pentru week-end.

Se anunţă un sfârşit de săptămână aglomerat la Rânca. Vremea va fi de partea turiştilor, la fel cum este şi stratul de zăpadă. Astfel, se aşteaptă un număr foarte mare de persoane, în acest week-end, la munte. “Oamenii sunt dornici să vină la munte, mai ales că în ultimele două-trei săptămâni, nu au fost condiţii tocmai bune pentru a merge la munte, astfel că acum cu siguranţă vor fi mulţi turişti. Din ce am discutat cu cei care au cabane la Rânca, am înţeles că au cam toate locurile rezervate pentru acest week-end. Aşadar ne aşteptăm la un număr mare de turişti”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Toate pârtiile sunt practicabile

În staţiunea montană Rânca sunt cinci pârtii de schi, patru dintre acestea aflându-se în centru şi una în partea de nord. Pe toate cele cinci pârtii stratul de zăpadă măsoară peste un metru. “Zăpada este foarte bună. Pe toate cele cinci pârtii de schi din Rânca stratul de zăpadă măsoară peste 1 metru. Sunt amenajate foarte bine atât cele patru pârtii de schi din centrul staţiunii, cât şi cea din nord, care este dotată cu telescaun”, a menţionat şeful Salvamont Gorj. Drumul de acces spre staţiune este acoperit cu zăpadă, dar este practicabil. “Drumurile sunt desfăcute şi deşi sunt acoperite cu zăpadă de 2-3 centimetri se urcă la munte în condiţii de iarnă. Dacă autoturismele sunt echipate cu anvelope de iarnă nu vor fi probleme la urcare”, declară Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Meteorologii anunţă temperaturi bune şi timp frumos, astfel că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca iubitorii muntelui şi ai sporturilor de iarnă să îşi petreacă week-endul la Rânca.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here