Zăpadă de peste 50 centimetri, pe pârtiile din Rânca

300

Se anunţă un nou sfârşit de săptămână reuşit la Rânca şi un număr record de turişti. Meteorologii anunţă o vreme perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă. La ora actuală, funcţionează toate cele şase pârtii de schi din staţiune. Opt salvamontişti vor fi în permanenţă în staţiune, asigurând asistenţă pentru turişti şi ocupându-se de organizarea Cupei Sănătăţii.

Ca de fiecare dată, în week-end centrul distracţiei se mută la Rânca. La fel se va întâmpla şi acum, aşteptându-se un număr crescut de turişti. Aceştia au toate motivele să meargă la Rânca, după cum confirmă şi Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Gorj. “Vremea este bună şi se anunţă bună şi în week-end; este un strat suficient de zăpadă, peste 50 de centimetri pe toate cele 6 pârtii. Funcţionează toate instalaţiile de transport pe cablu. Noi vom avea 8 salvatori de serviciu, inclusiv pentru asistenţa salvamont şi organizarea competiţiei Cupa Sănătăţii”, a explicat Cornoiu.
Drumul de acces spre staţiune este bun, astfel că turiştii vor urca fără probleme. Drumarii vor fi la datorie, în caz că se impune intervenţia lor, ei fiind pregătiţi să acţioneze cu autoutilaje şi material antiderapant.
Şi proprietarii locaţiilor de cazare din Rânca sunt pregătiţi să îşi întâmpine oaspeţii, multe dintre locuri fiind deja rezervate.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here