Zăpadă de 5 metri pe Transalpina

340

Reprezentanții Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu s-au ținut de cuvânt și au început acțiunea de deszăpezire a Transalpinei. Ei și-au propus ca în două săptămâni să se finalizeze această activitate. Stratul de zăpadă depus pe Drumul Regelui, pe parcursul iernii, măsoară 5 metri în anumite zone.

transalpina zapadaÎn plină primăvară, drumarii gorjeni se luptă cu nămeții pe Transalpina. De ieri, utilajele au intrat pe Drumul Regelui și au început să îndepărteze zăpada de pe carosabil. Întrucât pe versanți există acumulări de zăpadă, care au ajuns pe carosabil, în anumite zone stratul de omăt de pe Transalpina măsoară chiar și 5 metri. “În anumite locuri autofreza de mare capacitate, ZIL, nu poate înainta din cauza zăpezii prea mari și tasate, se oprește ca într-un zid, și trebuie intrat cu vola să spargă, după care se aruncă zăpada”, a explicat Cristi Tudor, reprezentantul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.
utila transalpinaTransalpina este şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între oraşele Novaci, din judeţul Gorj, şi Sebeş, din judeţul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here