Zamfiroiu Titus îi răspunde colegului Pătrașcu: “Îi propun doar să-și aducă aminte că a obținut nota 3,6 la titularizarea pe disciplina Istorie”!

641

După atacul incorect, de joi, la adresa șefului său direct, muzeograful Muzeului Județean Gorj, Valentin Dumitru Pătrașcu, primește replica de la Titus Zamfiroiu, șeful Secției de Istorie și Arheologie a instituției de cultură. Zamfiroiu susține că nu vrea să se certe public cu colegul mai tânăr, ci doar vrea să-i aducă aminte că rezultatele profesionale ale lui Pătrașcu nu sunt tocmai unele lăudabile, dacă ne gândim că, în 2009, în urma concursului de titularizare în învățământ, pe disciplina Istorie, respectivul a obținut o notă rușinoasă de 3,6.

“În urma contestării activității mele ca istoric, de către colegul meu Valentin Pătrașcu, îmi rezerv doar dreptul de a-l acționa în judecată, considerând că afirmațiile acestuia sunt unele de natură calomnioasă. Valentin Pătrașcu ar fi trebuit să-și facă public, dacă a dorit, o autoevaluare a activității sale profesionale nu să împroaște cu noroi la adresa mea și a altor colegi din instituție”, a declarat Titus Zamfiroiu, șeful Secției de Istorie și Arheologie a Muzeului Județean Gorj.
Trebuie menționat că, dezastrul de la titularizare nu l-a împiedicat pe Pătrașcu, în urma oricăror norme morale, să își susțină, apoi, teza de doctorat în Istorie. Pătrașcu ar trebui să știe însă că nota rușinoasă respectivă nu s-a prescris. Reamintim că, în numărul trecut al publicației Gorjeanul, Valentin Pătrașcu a simțit nevoia să riposteze supărat că ziarul a scris despre posibilitatea că un post de șef, creat în instituție, ar fi fost pregătit pentru el.
În loc să-și apere propria imagine în această problemă, Pătrașcu și-a atacat, în mod surprinzător, șeful de Secție, pe Titus Zamfiroiu, legat de activitatea profesională a acestuia. Ieșirea publică a muzeografului este criticată nu doar de către Zamfiroiu, ci și de alți colegi de-ai lui Pătrașcu, din Muzeul Județean Gorj.
A.STOICA

4 COMENTARII

  1. Vorbește un repetent la facultate care mai este și istoric cu nici 5 articole publicate in cei 14 ani de activitate la muzeu! Rușine sa va fie!!!

    • Bai,prostule! Amanarea sau ”inghetarea”unui an universitar,nu inseamna repetentie! Acest lucru este frecvent ,in toate universitatile din lumea asta! Sa iti dau cateva exemple celebre:Marian Munteanu,Dan Andronic ,s.a.Daca te pasioneaza ”istoria”,sunt pline bibliotecile de ”maculatura”,scrisa de catre noii culturnici.A scrie istorie,inseamna a cultiva idei diferite,prin analiza,sinteza,pe baza, evident,a documentelor,dar ,nu e cazul tau,sarmane prost!

    • Amanarea sau ”inghetarea”unui an universitar,nu inseamna repetentie! Doua exemple celebre:Marian Munteanu si Dan Andronic.Formularea textului tau,demonstreaza,ca,esti un fan al ”maculaturii”istorice,abundenta,din pacate,in Tg-jiu,scrisa in cel mai pur stil protocronist,”culturnic”,unde ”ideea fixa” e lege! Iti doresc nopti,fara insomnii!

  2. Titus Zamfiroiu cunoscut drept lacheul si prietenul de pahar al marelui director Horthy si al altor mari istorici Radoescu si Gh Calotoiu…Toata lumea stiu ca intanirile bahice ale acestor cocote ala antichitatii gorjului au loc in biroul lui Titus.Si tu Brutus?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here