YDAIL CONSTRUCT reacționează indicând excesul de zel al procurorului Ilie

3521

Reprezentanții YDAIL CONSTRUCT SRL, firmă cu capital romanesc, reacționează după ce această societate comercială a fost târâtă într-un nou scandal, în urma celui de-al doilea dosar instrumentat de același procuror Lavinia Ilie. Este vorba despre magistratul care a finalizat și cercetările în primul dosar penal, cercetări care s-au dovedit un fiasco pentru anchetatori, toți cei implicați fiind, într-un final, achitați.

Cei de la YDAIL vorbesc într-un comunicat de presă despre profesionalismul salariaților societății, dar și despre șicanarea firmei, în ultimii ani, de persoane cu putere de la vârful unor instituții ale statului. Dacă punem în balanță comunicatul și existența unor dosare cu alte investiții similare din Gorj, anchete despre care nu se mai știe nimic, argumentele celor de la YDAIL sunt credibile și demne de luat în seamă. Mai mult, acestea ridică un mare semn de întrebare vizavi de demersul justițiarilor la adresa unor persoane, mai ales când cei vizați le fac plângeri la Inspecția Judiciară, iar ei răspund cu rețineri și punerea în mișcare a urmăririi penale pentru cei care au îndrăznit să facă asta. ,,S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L este o firmă cu o experiență în construcții de aproape de 20 de ani, este unul dintre cei mai mari angajatori din județul Gorj și printre cei mai importanți plătitori de taxe și impozite. Calitatea lucrărilor este recunoscută pe plan național. De-a lungul anilor societatea a fost șicanată de anumiți oameni din instituțiile statului, dar și-a continuat activitatea cu responsabilitate”, se începe comunicatul de presă. ,,În 2015, unul dintre angajații firmelor din grup a fost reținut pentru 24 de ore și firma a fost atacată public ca urmare a unui dosar penal instrumentat de procurorul Lavinia Ilie. Persoanele în cauză nu s-au sustras răspunderii, din contră, pentru că procurorul tergiversa dosarul, au obținut două hotărâri judecătorești prin care instanța a cerut urgent soluționarea. După șase ani de audieri și atacuri publice, același procuror își recunoaște greșeala și clasează dosarul din lipsă de probe”, se menționează în document, făcându-se referire la dosarul intitulat ,,Lotul YDAIL”, care a fost închis definitiv în vara anului trecut. ,,Pentru a ajuta ca nicio altă firmă și niciun alt antreprenor să nu mai sufere astfel de abuzuri, angajatul nostru a sesizat Inspecția Judiciară care a anchetat-o disciplinar pe doamna procuror. Din 2014 și până acum, procurorul Lavinia Ilie a deschis mai multe dosare care vizează activitatea acestor firme, afirmând că „până la pensie îi voi termina”. În 2019, același procuror se sesizează din oficiu și deschide un nou dosar penal în care anchetează presupuse fapte din 2015. Mai mult, dispune măsura reținerii timp de 24 de ore a doi dintre angajații firmelor, la fel ca în 2015. Licitația care face obiectul acestui nou dosar a fost adjudecată în urma unei hotărâri judecătorești definitive a Curții de Apel Craiova”, mai transmit reprezentanții YDAIL, fiind corect că unul dintre cei reținuți în dosarul cu numărul doi a făcut plângere la Inspecția Judiciară împotriva procurorului de caz.

Prejudiciu repetat pentru YDAIL!
,,Față de acuzațiile din acest dosar facem următoarele precizări: NU au fost folosite documente false NICIODATĂ, la nicio licitație!!! NU au fost declarate NICIODATĂ alte utilaje decât cele din documentele oficiale!!! NU a existat NICIODATĂ participare din partea societăților la o licitație având datorii la bugetul de stat!!! Având în vedere toate cele enumerate (și multe altele) doamna procuror Lavinia Ilie are altă agendă decât cea impusă de atribuțiile legale. De asemenea, prejudiciile de imagine aduse grupului de firme sunt imense, fără să se pună în discuție dramele prin care trec cei acuzați și familiile acestora. Toate aceste argumente justifică recuzarea procurorului dar nu zdruncină încrederea noastră în justiție, aceste cazuri de rea intenție fiind izolate”, se încheie comunicatul. Reamintim că trei oameni de afaceri au fost reținuți pentru 24 de ore în acest dosar pe parcursul a două zile. Senatorul Ion Iordache a avut o reacție dură miercuri în legătură cu acest demers al anchetatorilor, iar presa centrală a speculat că se dorește tragerea PNL Gorj și a liderilor săi în acest scandal căruia i s-au dat conotații penale. Celor trei nu li s-a prelungit perioada de arest preventiv.
A.STOICA

Sub control judiciar!
Cei trei oameni de afaceri din judeţul Gorj care au fost reţinuţi de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au fost puşi în libertate şi au primit măsura controlului judiciar. Senatorul Ion Iordache a transmis că nu are legătură cu acest dosar penal şi nu a fost audiat în vreo calitate. De asemenea, acesta a atacat procurorul de caz, susținând că este vorba de o răzbunare personală, deoarece este același procuror din dosarul anterior şi că locul celor care abuzează de funcții este după gratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here