Workshop pentru asistenţii sociali gorjeni

398

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Sucursala Teritorială Gorj organizează în data de 29 mai 2015, ora 10.00, workshop-ul cu tema „Minorele însărcinate – un fenomen îngrijorător”. Evenimentul are loc în sala de festivităţi a Muzeului Judeţean Gorj.

Pe parcursul anului trecut, la nivelul judeţului Gorj, nu mai puţin de 251 de fete de până în 19 ani au rămas însărcinate, 11 dintre ele având sub 15 ani. Dintre acestea, 105 au pierdut sarcina sau au întrerupt-o la cerere, restul au devenit mame. Specialiştii spun că tinerele, care aduc pe lume copii la vârste fragede au parte de o maturizare precoce, de o schimbare rapidă de roluri. Statistic vorbind, ţara noastră este pe primul loc în Europa în privinţa copiilor aduşi pe lume de mame care nu au împlinit vârsta majoratului. Dată fiind această situaţie, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, Sucursala Teritorială Gorj organizează în data de 29 mai 2015, ora 10.00, workshop-ul cu tema „Minorele însărcinate – un fenomen îngrijorător”. Evenimentul are loc în sala de festivităţi a Muzeului Judeţean Gorj. „Participarea este gratuită. Se vor acorda două credite membrilor CNASR, iar persoanelor care nu sunt înscrise în CNASR li se vor elibera adeverinţe de participare. Pe cei interesaţi îi rugăm să confirme participarea la adresa de e-mail criss.ro08@yahoo.com sau la numerele de telefon 0762430287 şi 0764659606”, a precizat Cristina Ciucur, preşedinte Sucursala Teritorială Gorj a CNASR.

Mamele minore, maturizate prea devreme
Psihologii spun că tinerele care devin mame la vârste fragede au parte de o maturizare precoce, de o schimbare rapidă de roluri.
Practic, aceasta sunt copii cu copii. Specialiştii spun că primul şi cel mai grav actor al sarcinilor la vârsta adolescenţei este neinformarea sau proasta informare.
Nu doar mama minoră este vinovată în acest caz, lipsa informării sau informarea proastă este o responsabilitate colectivă, a întregii societăţi: familie, şcoală şi aşa mai departe.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here