Workshop al APM Gorj la Festivalul castanului de la Tismana

578

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, va organiza în perioada 18 – 19 octombrie, în cadrul Festivalului castanului de la Tismana, un workshop dedicat proiectului „Managementul Conservativ al Habitatelor 4070 şi 9260 în ROSCI 0129 Nordul Gorjului de Vest”.

Workshop-ul este organizat în colaborare cu Primăria Tismana şi va avea loc începând cu ora 11.00 în sala de conferinţe a acestei instituţii. “În vederea atingerii scopului proiectului, APM Gorj acţionează în parteneriat cu instituţii cu experienţă în domeniu precum Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS) şi Administraţia SCI-ului Nordul Gorjului de Vest prin Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Japoneză”, este precizat în comunicatul de presă, transmis de APM Gorj.
Evenimentul de la Tismana are drept scop prezentarea obiectivelor şi rezultatelor proiectului, stadiul actual al activităţilor derulate, în special în ceea ce priveşte reabilitarea habitatului de castan. Workshop-ul este dedicat autorităţilor publice centrale, regionale şi judeţene de mediu, administratorilor ariilor naturale protejate, administratorilor fondurilor cinegetice, specialiştilor în silvicultură şi biodiversitate, autorităţilor publice judeţene şi locale, operatori economici cu activitate pe amplasamente în interiorul ariei naturale protejate, Nordul Gorjului de Vest.
Castanii din zona Tismana au fost afectați de „cancerul de scoarță” care a dus la scăderea producției de castane. Autoritățile locale din Tismana împreună cu reprezentanții Agenției Județene pentru Protecția Mediului Gorj au demarat un proiect pentru salvarea castanilor și totodată pentru crearea de locuri de muncă în zonă. Este vorba de reabilitarea a 60 de hectare de castani, aflați în suferință din cauza cancerului de scoarță. Dacă în trecut zona Tismana era cunoscută în județ și în ţară pentru producția de castane, nu același lucru se întâmplă acum, de când plantațiile sunt afectate.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here