Wikileaks – diversiune şi manipulare!

431

basescu si taubman2Românii nu au unde să-şi mai strângă cureaua de atâta sărăcie, în schimb au continuu parte de un circ politic cu gust amar, nevoiţi a-l viziona la tot pasul existenţei lor cotidiene.

Iar ultimul „spectacol-bombă”, mană cerească pentru presă, care a pus în scenă Wikileaks-ul, mai precis nişte dezvăluiri, utile şi nu prea, făcute prin rapoartele trimise de Ambasada Americană la Bucureşti Departamentului de Stat de la Casa Alba. Ele au fost făcute publice prin intermediul mass-media, dar nu de către trusturile de presă, ci cu precădere de Centrul pentru Jurnalism şi Investigaţii, fără a afla şi cine stă în spatele „jocului”, cine a avut iniţiativa şi finalizarea acestui centru de comandă, din ce bani şi cât costă toată această diversiune şi manipulare.

Cert este că această mascaradă este o afacere profitabilă, se înţelege până la urmă şi pentru cine, urmând de aici încolo să mai curgă multe alte informaţii pentru amatorii de senzaţional. Deocamdată cele apărute sunt câteva bine selecţionate şi porţionate, numai că până atunci vedem că cele scoase pe „piaţă” pun pe tapet convorbirile unor personaje ce au avut acces la ambasada SUA din Bucureşti. Mai precis, pe scară ierarhică este vorba de preşedintele României, miniştri, ziarişti, oameni de afaceri sau alţi băgători de seamă, care chemaţi la ordine, forţaţi de împrejurări sau din proprie iniţiativă, au mers la Înalta Poartă pentru a pălăvrăgi vrute şi nevrute, având doar o singură ţintă – a obţine oareşce foloase. Iar printr-o comparaţie a slugărniciei se poate afirma fără a greşi că acum „mişună lume” pe la ambasada americană, mai ceva şi mai al dracului decât pe vremea comunismului la ambasada sovietică.

Băsescu, preferatul SUA promovând interesele americane în relaţiile cu UE

Totuşi, la toată această „telenovelă” cu telegrame, câteva lucruri se pot desprinde (ori deduce), mai precis se confirmă că T. Băsescu a fost şi încă mai este preferatul SUA, asta pentru simplul motiv că el ar fi pionul mutării în promovarea intereselor americane în politica relaţiilor cu UE şi alte state în zona est-europeană. În acelaşi timp ar fi omul de decizie şi în situaţia subordonării intereselor economice şi militare ale României marelui „jandarm”, acceptând ofertele de vânzare americane pentru armament, inclusiv achiziţionarea unor avioane second-hand F16. Iar acest lucru reiese limpede şi din obiceiul de casă, dâmboviţean, de a se merge cu bârfe şi pâră la americani, lezând interesele României, fiind de notorietate relaţiile speciale ale lui T. Băsescu cu Nicholas Taubman, nimeni altul decât personajul care îi trata pe români ca pe nişte „sclavi” de pe o plantaţie, tăind şi spânzurând la Bucureşti în calitatea sa de ambasador al SUA. După cum chiar V. Blaga ne lămureşte că şi miniştrii cabinetului Boc fac săptămânal drumuri la reprezentantul Marelui Licurici, bineînţeles că nu pentru felicitări, ci pentru a primi directive şi ordine. O fac şi trepăduşii actualei Puteri, în speţă Daniel Morar – procurorul şef DNA, care după cum reiese din dezvăluirea telegramelor, merge la domnul ambasador sau la consilierii acestuia pentru a discuta împreună mersul anchetelor diferitelor dosare ale oamenilor politici şi de afaceri.

Or, stai şi îţi faci cruce, văzând ce se poate întâmpla într-un stat condus dictatorial şi catastrofal de către preşedintele în exerciţiu alături de subordonaţii săi din structurile de putere, de vreme ce se calcă în picioare Constituţia şi tot ceea ce înseamnă în România stat de drept – legi (bune sau proaste), separarea puterilor în stat, independenţa justiţiei, regulile democratice etc., prestând doar în favoarea lor şi a altora din afara fruntariilor, chiar cu preţul trădării şi sacrificării intereselor naţionale.

Şi mai vedem cu o mare îngrijorare cum la noi este ca la nimeni altul, când bunăoară preşedintele României, încălcându-şi atribuţiile constituţionale de şef al statului, îşi şantajează adversarii politici (vezi cazul PSD-Adrian Năstase), ameninţându-i că va da drumul la dosarele penale, chiar dacă ceea ce musai să hotărască este treaba justiţiei. La fel procedează ex-procurorul comunist Monica Macovei care prin spovedaniile sale către ambasade şi oficine străine, în primul rând americană, se înscrie în corul de ploconitori, ponegrind şi punând într-o lumină proastă personalităţi şi lideri politici din tabăra opoziţiei şi a celor care într-un fel sau altul detestă pe bună dreptate incompetenţa guvernanţilor şi fărădelegile actualei puteri.

Caractere infecte, mătănuind doar pentru interese personale şi de clientelism politic

Or, atunci ce să mai credem decât în afară de o profundă dezamăgire, vizavi de scenele penibile ale unor indivizi pârâcioşi, cu ale lor caractere infecte, mătănuind doar pentru interese personale şi de clientelism politic, în nici un caz pentru statul român şi siguranţa noastră naţională. Iar pentru asta, încă o dezvăluire din „celebrele” convorbiri şi telegrame merită a fi subliniată, şi anume cum şeful statului român, amestecându-se de această dată în treburile justiţiei în cazul Teo Peter, dă garanţii Marelui Licurici că soldatul american – vinovat dovedit al tragicului accident – nu va face nici o zi de puşcărie în România. Pe de altă parte, rămâi cu un gust amar să vezi la ce se pot preta oficialii americani, cu atât mai mult cu cât le place să clameze tot timpul că SUA reprezintă simbolul democraţiei în lume. Este până la urmă, faţă de astfel de mizerii un deplin dispreţ pentru orice om de bună credinţă, iar dacă se priveşte ceva mai în profunzime, toate au şi o finalitate bine dirijată în diversiune şi manipulare. Totul asupra micilor licurici, în cazul României este terfelit un popor ce are parte de conducători jalnici. Din păcate, în numele lor se vorbeşte adeseori favorabil, motiv pentru care se aruncă selectiv pe piaţa mediatică şi a opiniei publice aşa zisele dezvăluiri, dar care de fapt înseamnă atacuri neîntrerupte şi virulente la adresa Opoziţiei, cu precădere a principalilor lideri politici. Este până la urmă un mod al americanilor de a face politică şi de a-şi consolida sferele de influenţă în lume indiferent de mijloace, iar în cazul României, au tot interesul de a menţine o stare de turbulenţă politică, actualul regim de putere de la Bucureşti potrivindu-li-se ca o mănuşă.

În ţara noastră se petrec lucruri cu adevărat dramatice pentru existenţa şi destinele acestui popor

Iar când „ţara arde şi baba se piaptănă”, în spatele acestor burzuluieli contrafăcute, în ţara noastră se petrec lucruri cu adevărat dramatice pentru existenţa şi destinele acestui popor – dezastru economic şi bulversarea societăţii româneşti în toate sectoarele ei prin abuzuri şi încălcări grosolane ale legislaţiei, corupţie până la cel mai înalt nivel, înstrăinarea şi secătuirea resurselor interne care aduceau venituri mari la buget, stare socială precară şi depopulare masivă, etc., tronând deasupra tuturor incompetenţa şi machiavelismul diabolic al unui regim politic cocoţat ilicit în fruntea naţiunii române. Şi de foarte multă vreme România nu a mai trăit o astfel de cumpănă perfidă ce poate deturna totul de la normalitate, dar mai ales destinul viitoarelor generaţii. Singura posibilitate de salvare ar fi înlăturarea caracatiţei portocalii din întregul sistem al structurilor instituţionale ale statului. Dar se poate face numai prin votul românilor, dat în cunoştinţă de cauză nu pentru cei ce promit ci pentru cei care dovedesc că au voinţa politică, înţelepciunea şi putinţa de a scoate ţara din marasm. Iar dacă se poate, totul trebuie făcut cât mai repede dacă vrem a mai avea măcar o şansă de a scăpa din sevrajul unui posibil şi ucigător faliment statal.

Vasile Irod

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here