White Wolf organizează a VI-a ediţie a competiţiei Rando Carpaţi

204

Rando Carpaţi a ajuns la a şasea ediţie în mişcarea Randone România. Concursul se va desfăşura în data de 13 iunie. Tabăra va fi amplasată pe stadionul situat în proximitatea Peşterii Muierilor, Baia de Fier.

Ca orice concurs, Rando Carpaţi aduce cu el emoţii, aşteptări, lucruri bune din trecut şi elemente de noutate pe care organizatorii le consideră binevenite. Sunt aşteptaţi la Baia de Fier iubitorii de munte interesaţi de latura competiţională, sportivă, dar şi persoane pentru care turismul în natură este un prilej de relaxare şi descoperire a minunilor de lângă noi; totodată, sunt aşteptaţi şi oameni ce pot parcurge un traseu turistic împreună cu familia ori prietenii. Indiferent de vârstă şi nivelul pregătirii sportive puteţi participa la un astfel de concurs. Tot ce contează este dorinţa de a petrece timpul în natură.
Obiectivele concursului

rando carpati (1)Prin organizarea Rando Carpaţi se urmăreşte dezvoltarea spiritului de solidaritate şi fairplay: participă echipe formate din două persoane care se ajută reciproc pentru a parcurge întregul program. De asemenea, un alt obiectiv este dezvoltarea abilitătilor de orientare: pe tot parcursul traseului, competitorii trebuie să ştie cu exactitate care este poziţia lor pe hartă şi pe teren, dar şi dezvoltarea perspicacitătii: la categoria Open echipele vor susţine o probă teoretică, unde vor răspunde la o serie de întrebări despre zonă.
Încadrarea într-un interval orar este tot un obiectiv al competiţiei: fiecare echipă trebuie să parcurgă traseul contra timp, în funcţie de categoria la care concurează, Tototadă, Rando Carpaţi oferă oportunităţi de petrecere a timpului liber prin implicarea tinerilor în acţiuni eco-sportive;
Organizatorii şi-au propus şi atragerea unui număr cât mai mare de persoane în acţiuni cu caracter sportiv-cultural-ecologic, precum şi cunoaşterea potenţialului turistic la României.

rando carpati (2)Programul competiţiei
Tabăra va fi amplasată pe stadionul situat în proximitatea Peşterii Muierilor, Baia de Fier. Primirea participanţilor, startul şi sosirea din concurs se vor face la sediul Montan Club White Wolf – cabana Peştera Muierilor din Baia de Fier. Programul a fost gândit astfel: vineri, 12 iunie 2015, între orele 12.00 – 20.00 sosirea participanţilor, iar de la 20.00 la 21.00 – şedinţa tehnică. Sâmbătă, 13 iunie 2015, între 07.00 şi 08.15 se face înscrierea în concurs, iar în intervalul 08.15 – 08.30 are loc o şedinţă tehnică; la ora 08.30 se dă startul pentru: proba Orientare Sportivă categoria Elite şi proba de Teorie Zonă categoria Open; la 09.00 se dă startul probelor Orientare Sportivă categoria Open şi Raid Montan – categoria Elite, iar la 10.00 începe proba Raid Montan – categoria Open
Festivitatea de premiere are loc în aceeaşi zi, începând cu ora 20.00.
De precizat că tabăra de corturi va fi amplasată în proximitatea cabanei Peştera Muierilor, sub îndrumarea organizatorilor. Va exista o singură vatră de foc, amenajarea altor vetre suplimentare fiind interzisă. Concurenții au obligativitatea transportării gunoiului personal la punctele speciale pentru depozitare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here