Week-end plin, la Rânca

310

Ninsori, aglomeraţie, distracţie, dar şi accidente. Acesta este, pe scurt, tabloul sfârşitului de săptămână din staţiunea montană Rânca. A fost un week-end de excepţie, după cum concluzionează miile de turişti care s-au bucurat de frumuseţile staţiunii şi de oportunităţile pe care le oferă aceasta pentru petrecerea timpului liber.

Câteva mii de persoane s-au bucurat de zile şi nopţi de vis la Rânca. O parte dintre aceştia au avut parte şi de neplăceri, produse din neatenţie, în mare parte. Aici pot fi menţionaţi cei care s-au accidentat pe pârtii, dar şi cei implicaţi în accidentele rutiere produse vineri seara. Inconştienţa unui conducător auto, care a urcat la Rânca, în plină iarnă, cu un autovechicul echipat cu anvelope de vară, a stat la baza producerii unui accident rutier destul de grav. Evenimentul s-a produs seara trecută, la kilometrul 19+500, pe DN 67C Novaci – Rânca (Transalpina), autoturismul derapând într-o curbă strânsă, a lovit un parapet de beton şi a ricoşat în şanţ, rezultând avarierea apus Rancaautoturismului. Cel de-al doilea eveniment rutier a avut loc la kilometrul 16+500, unde un autoturstism cu volan pe dreapta a lovit un autoutilaj de deszăpezire. Accidentul s-a soldat cu avarierea autoturismului. Autoutilajul de deszăpezire şi-a continuat activitatea, după ce poliţiştii au efectuat cercetări la faţa locului şi au testat conducători auto, rezultatele alcooltestelor fiind negative la ambii şoferi. Din fericire, niciunul din accidente nu s-a soldat cu victime.

Strat nou de zăpadă şi distracţie la cote maxime
Peste douăzeci de centimetri de zăpadă proaspătă s-au aşternut la Rânca,  de vineri până sâmbătă. Drumarii au lucrat la foc continuu, astfel că turiştii au ajuns la munte în condiţii de siguranţă. Mii de persoane au fost la Rânca în acest week-end. Cea mai mare aglomeraţie a fost în centrul staţiunii, dar nici celelalte zone nu au dus lipsă de turişti. Soarele şi-a făcut apariţia sâmbătă, iar iubitorii muntelui s-au bucurat şi de un asfinţit de neuitat.  Distracţia a fost la cote maxime la Rânca, marcând un final de vacanţă de vis. Cu siguranţă, mulţi dintre cei care au fost prezenţi la munte acum vor reveni şi în weekend-urile viitoare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here