Week-end cu amenzi de peste 65.000 de lei

210

Circa 230 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 65.000 de lei au fost aplicate de poliţiştii gorjeni în acest week-end, ca urmare a abaterilor constatate pe parcursul acţiunilor derulate pe raza judeţului. De asemenea, poliţiştii au mai reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 10 permise de conducere.

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj au acţionat, în sistem integrat, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, în scopul asigurării unui climat de siguranţă civică, prevenirii şi diminuării fenomenului infracţional precum şi pe linia combaterii evaziunii fiscale, siguranţei traficului rutier, prevenirii şi combaterii criminalităţii stradale.
Poliţiştii au verificat peste 230 de autovehicule oprite în trafic, iar 330 de persoane au fost legitimate şi verificate în bazele de date. „Peste 300 de poliţişti au acţionat pe parcursul zilelor de sâmbătă, 26 aprilie şi duminică, 27 aprilie, constatând şase infracţiuni, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat 237 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 65.000 de lei. Dintre acestea, 22 de sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 rep. pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 13 conform prevederilor Legii nr. 12/1990 rep., privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în timp ce 196 de sancţiuni au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a anunţat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Totodată, oamenii legii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 10 permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here