Weber, în vizită de lucru la Luxemburg

258

Deputatul Mihai Weber a participat, împreună cu o delegaţie parlamentară, la Conferința interparlamentară privind politica externă și de securitate comună și politica de securitate și apărare comune a Uniunii Europene, organizată în contextul preşedinţiei luxemburgheze a Consiliului UE. Reuniunea a avut loc la Luxemburg, în perioada 5-6 septembrie 2015.

Principalele teme în dezbatere au fost următoarele: politica de vecinătate, gestionarea fluxurilor migratoare în contextul crizei imigranților cu care se confruntă Europa, schimbările climatice şi securitatea. Delegaţia parlamentară a susţinut poziţia României, accentuând faptul că Uniunea Europeană trebuie să gestioneze criza imigranţilor cu solidaritate şi responsabilitate, pe bază de voluntariat şi ţinându-se cont de situaţia specifică a fiecărui stat membru. În ceea ce priveşte Politica Europeană de Vecinătate, a fost subliniat faptul că, pentru România, Republica Moldova rămâne prioritatea numărul unu, şi s-a a solicitat Uniunii Europene oferirea unor perspective clare de integrare în Uniune, atât pentru această ţară, cât şi pentru Georgia şi Ucraina. Este deosebit de relevant, în acest sens, faptul că noul guvern al Republicii Moldova, pro-european, a afirmat cu fermitate angajamentul de a continua reformele necesare integrării europene. Cea de-a treia temă majoră a evenimentului, schimbările climatice, a fost abordată din perspectiva securităţii, fiind reamintit faptul că dezastrele naturale din diferite zone ale globului au determinat importante fluxuri migratorii. De aceea, este foarte important ca problema dezvoltării durabile să fie abordată într-un cadru legal, agreat la nivel universal. Subliniindu-se importanţa implicării parlamentare, România a fost menţionată ca un exemplu pozitiv în sensul implicării şi informării la nivelul legislativului, prin organizarea mai multor seminarii regionale pe această temă.
A.S.

2 COMENTARII

 1. A participat în calitate de…?

  a) Membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională?
  b) Membru în Comisia specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe?
  c) Membru în Grupul parlamentar de prietenie cu statul Kuweit?
  d) Inginer mecanic specialist în mașini-unelte?
  e) Ajutor de băgător de seamă, beneficiar al unei șmechereli (posibil o recompensă de la SRI, c-a fost cuminte?) care să-l ducă și pe el la shopping prin Luxemburg?

  Nici tema conferinței, nici alte lucruri nu-l prea recomandau să fie p-acolo. Deci, plimbări pe bani noștri???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here