Weber: Guvernanții lasă deschiderea anului școlar la voia întâmplării

2482

Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, acuză guvernații că nu sunt preocupați de începerea în bune condiții a noului an școlar. „Observ, zilele acestea, cum guvernanții noștri, în loc să ia măsuri astfel încât anunțatul val 4 al pandemiei să găsească unitățile de învățământ cât mai bine pregătite, se arată extrem de preocupați să împartă funcțiile de conducere în învățământul de stat”, spune Weber.
Școlile se vor redeschide în aceleași condiții de incertitudine ca și anul trecut, susține liderul PSD Gorj, însă, „guvernanții au consumat foarte multă energie, în această perioadă, pentru a numi aproape 10.000 de directori, din rândul membrilor PNL”.
Parlamentarul vrea să fie asigurată testarea elevilor și a cadrelor didactice și distribuirea de măști gratuite.
„În continuare, deși toată lumea prognozează un val 4 al pandemiei, Guvernul nu ia în calcul să ofere măști gratuite și să asigure testarea elevilor și a cadrelor didactice, iar o eventuală reîntoarcere a elevilor la învățământul online va găsi peste 4.000 de profesori fără laptopuri sau fără acces la internet, peste 200.000 de elevi fără acces la internet și aproape 250.000 de elevi fără dispozitive de conectare”, a punctat liderul PSD Gorj.
Noul an școlar va începe în 13 septembrie, cu toți elevii în bănci. Dacă rata de infectare va depăși 6 la mia de locuitori, atunci toți elevii din localitatea respectivă vor trece în online.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here