Watson revine în Polivalentă

1027

Fostul baschetbalist al Energiei, Giordan Watson, va juca în Liga Națională din România și în sezonul viitor. Conducătorul de joc american și-a prelungit angajamentul cu CSM CSU Oradea pentru încă un an competițional. Watson, care va împlini 35 de ani în luna octombrie, va bifa astfel al cincilea sezon în baschetul autohton. În precedentul campionat, Giordan a avut 18 apariții până la întreruperea competițiilor. A reușit medii statistice de 11.3 puncte, 3.7 pase decisive, 1.9 recuperări, 1.1 intercepții în 25 minute pentru 12.9 la eficiență. Watson are și cetățenie română și poate fi utilizat în calitate de jucător autohton în Liga Națională și Cupa României. De-a lungul carierei profesioniste a jucat pentru Giants Nördlingen (Germania), Njarðvík și Grindavík (Islanda), Kauhajoki Karhu (Finlanda), Energia Târgu Jiu și U-BT Cluj-Napoca (România), Uşak Sportif (Turcia), respectiv Le Mans Sarthe (Franța). Fundașul american este campion al României alături de CSM Oradea. Cu trupa bihoreană are și o Supercupă a României, iar Cupa a câștigat-o cu Energia și U-BT Cluj-Napoca.
Faptul că Watson va juca în Liga Națională și în sezonul viitor este un prilej de bucurie pentru fanii baschetului gorjean. Americanul va da piept, împreună cu CSM Oradea, și cu CSM Târgu Jiu. Astfel, suporterii noștri vor avea ocazia să-l vadă din nou la lucru pe unul dintre cei mai buni jucători ai Energiei. Watson declara, în urmă cu câteva săptămâni, că s-a simțit special în orașul lui Brâncuși.
,,Am avut o echipă cu adevărat specială și o chimie grozavă în acel grup. Sincer, nu cred că oamenii respectă suficient acea echipă. Oamenii vor să-mi acorde credit pentru succesul nostru, dar antrenorul nostru era un lider pentru care fiecare dintre noi și-ar fi dat viața. Oamenii nu înțeleg ce face Porter Troupe pentru o echipă de baschet, cu cunoștințele, talentul și capacitatea sa de lider. Louis Darby este probabil cel mai talentat jucător care a evoluat în această ligă. Nemanja Milosevic a fost de neoprit! Când l-am adus pe Glynidakis, el ne-a oferit experiența, încrederea și agresivitatea de care aveam nevoie. De asemenea, Lamont Mack și Tal Karplesz au fost băieții potriviți, care au adus un plus de talent și au jucat minunat! Acel an mi-a ajutat foarte mult cariera, dar acea echipă și timpul petrecut în sânul ei sunt mai presus decât orice succes individual”, a spus sportivul american pentru unitedhoops.ro.

Bălăeț: ,,Va fi o luptă ca între David și Goliat”
Deși entuziasmul revenirii în elita baschetului românesc este la cote înalte în sânul formației CSM Târgu Jiu, directorul entității sportive, Robert Bălăeț, a recunoscut că va fi foarte greu ca trupa gorjeană să se ridice la nivelul echipelor de tradiție din LNBM. Oficialul echipei noastre a precizat că bugetele anumitor formații sunt colosale față de ce poate oferi CSM Târgu Jiu. Totuși, Bălăeț este convins că echipa se poate menține în prima ligă.
„Îi asigur pe fani că vom da totul şi 100% nu vom retrograda. Sunt cluburi mari în baschetul românesc, îşi permit să dea salarii de 14.000 de euro pe lună. Acum, din punct de vedere financiar, va fi o luptă ca între David cu Goliat. La nivel financiar, vom fi codaşa primei ligi, 100%, trebuie să recunoaştem că vom avea cel mai mic buget.
Dar nici anul trecut nu ne-am plâns, ne-am descurcat foarte bine şi am lăsat în spate două echipe cu un buget mai bun. Sper ca la 1 august, când vom începe pregătirea, lotul să fie complet în proporţie de 90%. Sper să luăm cele mai bune decizii şi să nu dezamăgim. Este o provocare, dar eu cred că ne vom descurca, pentru că şi anul trecut, discutam pe vremea aceasta de Liga a doua şi am avut acel wild-card pentru Liga Naţională. Mă bazez pe faptul că o să facem un grup foarte puternic. Anul trecut, am avut jucători care au pus suflet, au muncit foarte tare şi au crescut împreună cu acest club. O să mai aducem şi alţi jucători şi o să facem faţă”, a precizat Bălăeţ.
Sezonul 2020/21 în Liga Națională de baschet masculin demarează în luna octombrie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here