Watson, despre Energia: ,,O echipă cu adevărat specială”

521

,,Motorul” Energiei Târgu-Jiu din perioada în care formaţia noastră cucerea Cupa României, bronzul în Eurochallenge sau locul trei în campionat, Giordan Watson nu a uitat perioada petrecută la Târgu-Jiu. Conducătorul de joc american, care între timp a evoluat şi pentru naţionala României, consideră că trupa din anii 2014-2015 a avut o chimie extraordinară.
Sezoanele petrecute la Energia l-au ajutat pe Watson să-şi fac un nume în baschet.,,Am avut o echipă cu adevărat specială și o chimie grozavă în acel grup. Sincer, nu cred că oamenii respectă suficient acea echipă. Oamenii vor să-mi acorde credit pentru succesul nostru, dar antrenorul nostru era un lider pentru care fiecare dintre noi și-ar fi dat viața. Oamenii nu înțeleg ce face Porter Troupe pentru o echipă de baschet, cu cunoștințele, talentul și capacitatea sa de lider. Louis Darby este probabil cel mai talentat jucător care a evoluat în această ligă. Nemanja Milosevic a fost de neoprit! Când l-am adus pe Glynidakis, el ne-a oferit experiența, încrederea și agresivitatea de care aveam nevoie.De asemenea, Lamont Mack și Tal Karplesz au fost băieții potriviți, care au adus un plus de talent și au jucat minunat! Acel an mi-a ajutat foarte mult cariera, dar acea echipă și timpul petrecut în sânul ei sunt mai presus decât orice succes individual”, a declarat sportivul american pentru unitedhoops.ro
Cupa României câştigată cu Energia (2014) şi titlul naţional câştigat cu Oradea (2019) rămân cele mai frumoase amintiri pentru jucătorul american. Cu ambele ocazii, Watson le-a dat peste nas contestatarilor.,,Pun semnul egal între câștigarea cupei în 2014 și campionatul din 2019. 2014 a fost special, deoarece echipa noastră nu a fost respectată deloc. Apoi, antrenorul nostru fusese concediat cu câteva zile înainte și ne-a determinat să strângem rândurile și să ne unim ca echipă. Ne-a oferit o șansă să jucăm în Europa în sezonul următor. De asemenea, anul 2019 a fost special. În 2018 am semnat un contract pe două sezoane cu U-BT Cluj-Napoca. Clujul a decis că nu sunt suficient de bun pentru a păstra contractul și m-a eliberat după primul an din acel contract. Lipsa de respect este cea mai mare motivație a mea. Îmi scoate în evidență o altă latură. Oamenii au avut multe de spus despre mine în această perioadă și am auzit totul. Inima îmi bate mai repede în măsură ce îmi amintesc despre asta acum. Oricum, echipa mea și cu mine am ridicat trofeul, fiind unul special tocmai din acest motiv”, a mărturisit baschetbalistul pentru aceeaşi sursă.Debutul în naţionala României rămâne un moment foarte important pentru fostul component al Energiei. ,,Am fost foarte încântat! Am văzut-o ca pe o nouă oportunitate să-mi demonstrez abilitățile de jucător și să fac ceva de care să-mi amintesc cu mândrie pentru tot restul vieții. Am luat-o ca pe o oportunitate de a reprezenta o țară în plan internațional”.Watson face 35 de ani în octombrie 2020 şi nu exclude posibilitatea de a se apuca de antrenorat după ce agaţă ghetele în cui.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here