Vulpe şi Leuştean, aghiotanţii lui Barbu în vechiul PNL Gorj

421

Ion Vulpe, primarul de Câlnic, şi Dumitru Leuştean, edilul de Novaci, îl secondează, de la finalul săptămânii trecute, pe senatorul Tudor Barbu la cârma vechiului PNL Gorj. Ambii au fost aleşi de către edilii organizaţiei şi de câţiva membrii prin vot consultativ, în aceste funcţii, una ocupând-o anterior şi Gheorghe Orzan, la o întâlnire, a preşedintelui interimar al formaţiunii cu aleşii partidului. Până pe 10 iunie, Tudor Babu, preşedinte interimar al filialei, va stabili şi cine sunt restul de 30 de membri ai noului Birou Permanent Judeţean al vechiului PNL Gorj, formulă care va fi prezentată şi aprobată în Biroul Permanent Naţional al Partidului.

Tudor Barbu şi-a stabilit doi aghiotanţi la cârma organizaţiei conduse anterior de către Dian Popescu, asta după numirea lui Octavian Lupulescu secretar general al vechiului PNL Gorj. Pentru cele două funcţii, susţine Ion Vulpe, au fost doar doi propuşi, acesta şi primarul de Novaci. “A fost o întâlnire săptămâna aceasta cu preşedintele Tudor Barbu la care au participat toţi primarii vechiului PNL şi o parte dintre membrii organizaţiei. Am fost propus eu şi primarul de Novaci pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, şi ambii am fost votaţi de cei prezenţi pentru ocuparea acestor posturi. Practic a fost un vot unanim, dar consultativ. Rămâne ca domnul Barbu să stabilească şi restul membrilor din BPJ, acest organism trebuind să aibă 39 de membri cu tot cu preşedinte şi prim-vicepreşedinţii, până pe 10 iunie. Este apanajul preşedintelui să-i desemneze pe cei 39, acest organism va fi validat apoi de BPN”, a declarat Vulpe.
“Din BPJ vor face parte toţi primarii, consilierii judeţeni, preşedinta organizaţiei de femei, cei de la tineret vor fi şi preşedinţi de organizaţii locale, viceprimari, toţi manifestându-şi dorinţa de a face parte din noua formulă de conducere a partidului”, a completat primarul de Câlnic.

Funcţii fictive sau nu?!
Voci din PNL Gorj susţin însă că numirile lui Barbu nu s-ar fi făcut conform statutului, în PNL nemaiexistând funcţia de prim-vicepreşedinte. Edilul de Câlnic spune însă contrariul menţionând că statutul permite celor două partide componente să-şi păstreze vechile structuri de conducere.
În ciuda acestor discuţii interne, Vulpe şi Lupulescu şi-au luat în serios funcţiile primite ambii depunând, ieri, o coroană de flori, alături de grupul lui Dan Vâlceanu, la monumentul de la Padeş.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here