Vremea se schimbă radical, Vin ploile şi scad temperaturile

655

După zile cu temperaturi destul de mari, vremea se răceşte simţitor, ploile punând stăpânire pe judeţul nostru. În timpul zilei, mercurul nu va urca în termometre decât până la maxim 22 de grade, iar noaptea nu vom avea mai mult de 12 grade Celsius. Pentru că organismului îi ia ceva timp să se acomodeze cu schimbările vremii, medicii atrag atenţia populaţiei să-şi ia măsuri pentru a preveni îmbolnăvirea.

Specialiştii ne învaţă cum să ne protejăm sănătatea, în această perioadă, când temperaturile scad destul de mult şi ploile îşi fac apariţia. Astfel, este bine să ne luăm o serie de măsuri de prevenire a îmbolnăvirii, între care adaptarea vestimentaţiei la noile condiţii atmosferice. În această perioadă, pentru a evita îmbolnăvirea sau agravarea problemelor de sănătate deja existente, este recomandat să se evite diferenţele mari de temperatură. Cei care se ştiu cu probleme de sănătate sunt cei mai expuşi la alterarea stării. „În special cardiacii, cei cu probleme vasculare şi cei cu afecţiuni neurologice trebuie să-şi ia măsuri pentru a-şi proteja sănătatea. Trebuie evitate diferenţele foarte mari de temperatură. Trebuie să se îmbrace adecvat dimineaţa, chiar dacă spre după-amiază temperaturile cresc”, menţionează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Pentru a ne adapta schimbărilor de sezon mai uşor, fără a întâmpina probleme de sănătate, este bine să se urmeze recomandările specialiştilor, iar cei care simt că starea lor de sănătate se alterează trebuie să se prezinte, obligatoriu la medic.

Acomodare, în timp
Organismul se acomodează cu noile condiţii atmosferice în aproximativ două săptămâni. Totuşi, pentru a evita alterarea stării de sănătate, specialiştii recomandă populaţiei să-şi ia o serie de măsuri. „Organismul este în permanenţă obligat să se adapteze, este vorba despre vasodilataţie şi vasoconstricţie. Astfel, pe un organism îmbătrânit, de exemplu, pot să apară probleme de sănătate grave, cum ar fi accidentele vasculare; consumul de energie pentru adaptare este foarte mare”, explică medicul Mihai Moisescu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here